Google Assistant uskoro dostupan na iOS-u

Fotografija članka: Google Assistant uskoro dostupan na iOS-u

Već neko vrijeme su kolale glasine da Google planira ponuditi Google Assistanta na Appleovim uređajima, pokazalo se da su istinite jer će isti uskoro biti dostupan preko Apple trgovine.

Oglas

Sudeći po nedavnoj objavi, Google će pustiti aplikaciju kroz Apple trgovinu u bliskoj budućnosti (u trenutku pisanja ovog teksta trebao bi biti već dostupan u SAD-u, sa još nepoznatim datumom kada bi trebao biti dostupan dalje u svijetu).

Nažalost, neće se raditi o potpuno funkcionalnoj aplikaciji kakvu poznajemo na Android uređajima. Zbog razlika u softveru između Androida i iOS-a biti će dostupne samo osnovne značajke kao što je slanje poruka i puštanje glazbe, kažu u Googleu.

Također, popularni način buđenja uređaja izricanjem riječi “OK Google” neće na iOS verziji uključiti zaslon i postaviti vas odmah na Google pretragu. Još jedno ograničenje je na inzistiranje samog Applea, koji ne dopušta da se izmijeni osnovna značajka “home” tipke, tj. Siri ostaje vaša glavna osobna pomoćnica na iOS uređajima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.