Google Angelfish i Swordfish novi pametni satovi na Android Wear 2.0 OS-u?

Fotografija članka: Google Angelfish i Swordfish novi pametni satovi na Android Wear 2.0 OS-u?

Ove jeseni Google nas je poprilično iznenadio svojim novim uređajima. I to nije sve – navodno stižu i dva nova pametna sata – Google Angelfish i Swordfish.

Oglas

dva nova Pixel smartfona, Google WiFi, Chromecast Ultra te Google Home uređaj koji bi trebao biti naš asistent i upravitelj našeg doma.

Svi smo očekivali da bi Google mogao predstaviti i svoje pametne satove, ali to se nije dogodilo. Nastupilo je malo razočaranje, ali nove informacije već govore da bi se ta “nepravda” mogla ispraviti već u prvom kvartalu sljedeće godine.

Iako je Google već predstavio Android Wear 2.0, čini se da će konačna verzija, ali i prvi uređaji izaći tek početkom sljedeće godine. U prilog tome ide i činjenica da mnoge tvrtke koje izrađuju pametne satove ove godine neće predstaviti svoje nove uzdanice.

Trenutno je malo nejasna situacija oko Android Wear 2.0 i pametnih satova koje će pokretati ovaj OS. Google kontinuirano odgađa sve vezano za ovaj OS, a i nema novih uređaja na kojima bi se taj OS mogao koristiti. Nadamo se da će se cijela situacija rasplesti početkom sljedeće godine.

Ono što znamo je kako Google priprema dva pametna sata koji će pokretati Android Wear 2. To su veći Angelfish i manji Swordfish.

Google Angelfish će imati kućište od 46mm sa tri tipke. Uz to imati će podršku za GPS i LTE, vjerojatno i mjerač otkucaja srca.

Manji Google Swordfish će imati nešto manje kućište od 42 milimetra i samo jednu tipku. Vjerojatno neće imati podršku za GPS i LTE, a gotovo sigurno neće imati mjerač otkucaja srca.

Oba sata imati će okrugli ekran, a kao što i logika nalaže manji sat će imati povoljniju cijenu.

Google možda do sada nije bio ozbiljan igrač na tržištu pametnih telefona, ali uz nove uređaje mogao bi postati velika konkurencija Appleu. Ove su se dvije američke kompanije uvijek natjecale, ali ove godine Google je odlučio čvršće i odlučnije napasti tržište, tako da već u nekim segmentima prati Appleovo poslovanje i to usavršava na svoj način.

Naravno, moramo vidjeti kako će tržište prihvatiti sve novine iz Googleovog tabora, što će se realizirati (ne)kupovinom. Za pretpostaviti je kako će Google uspjeti u svome naumu i postati još jači igrač na tržištu mobilnih uređaja, pametnih satova i gadgeta.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.