Good Game Zagreb 2018 – uskoro novi regionalni humanitarni eSport turnir

Fotografija članka: Good Game Zagreb 2018 – uskoro novi regionalni humanitarni eSport turnir

Najveći regionalni turnir Good Game najavljuje svoj povratak u Zagreb, a proljetno izdanje, koje nas očekuje 18. i 19. svibnja 2018. godine, u legendarnom zagrebačkom Jadran filmu bit će najveće i najbogatije do sad.

Oglas

U dva će se dana, u borbi za prvaka, boriti 192 natjecatelja iz čak 32 kompanije iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a brojka od gotovo 3000 posjetitelja, koliko ih se očekuje, jasno govori o tome da je riječ o uistinu posebnom događanju i nezaboravnom iskustvu. Iza zanimljivog spoja gaminga, networkinga i humanitarne akcije stoji tvrtka Good Game Global na čelu s direktorom Nikolom Stolnikom.

Filmski studio 2 u Jadran filmu, samo će za ovu priliku biti pretvoren u retro-futurističku arenu gdje će se, uz neonska svjetla i glazbu iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, boriti najspretniji timovi u jednoj od najpopularnijih esports igara Counter Strike. Domaća MSGW računala bit će na raspolaganju svim natjecateljima, a i ove će godine prikupljena sredstva biti donirana u humanitarne svrhe. Upravo su društveno odgovorno poslovanje, potpuno drugačije iskustvo za zaposlenike neki od razloga zbog čega je ovaj turnir toliko privlačan. Osmišljen je i kao potpuno nova platforma putem koje tvrtke na zanimljiv i jedinstven način mogu proširiti svoju poslovnu mrežu i potpuno zakoračiti u 21. stoljeće, prepoznajući najnovije tehnološke i društvene trendove.

Organizatori najavljuju da su za treće izdanje pripremili puno novosti i zanimljivih sadržaja koje će otkriti u danima koji slijede, a iako su prijave već počele, sve zainteresirane tvrtke to još uvijek mogu učiniti. Prošle je godine pobjedu odnio tim Rimac Automobila, a među natjecateljima su se našli i timovi Vipneta, Ubera, Audija, Nanobita, Forea, Infiniuma, Asusa, Algebre, Netokracije, Microsofta, Envyja te brojnih drugih.

Esporst tržište zadnjih je godina poraslo za čak 40 posto, a procjenjuje se da će ukupni prihodi u 2019. godini prijeći milijardu dolara. Kako raste popularnost ovog sporta, raste i broj fanova čiji je broj prešao brojku od 300 milijuna. Kada je riječ o najjačim tržištima na prvom su mjestu azijsko i sjevernoameričko, nakon čega slijedi europsko. Jedna od najvažnijih vijesti koja će obradovati sve poklonike ovog sporta jest kandidatura za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu, a ukoliko ova ideja uistinu oživi, cijela će esports industrija doći na još jednu višu razinu.

Ovogodišnji partneri turnira Good Game su Vipnet i Envy Croatia, a sve ostale informacije o turniru te upute o tome kako se prijaviti, mogu se pronaći na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.