Godina 2015. je bila najgora za tablete, pad prodaje se povećao za dodatnih 8%

Fotografija članka: Godina 2015. je bila najgora za tablete, pad prodaje se povećao za dodatnih 8%

Podatke koje je objavila analitička kuća Strategy Analytics prilično su poražavajući za kategoriju mobilnih uređaja koje nazivamo tableti. Prodaja je prošle godine dodatno pala za osam posto.

Oglas

Najgori kvartal je bio posljednji (Q4 2015), kada je isporuka smanjena za 11% na samo 69,9 milijuna, dok je ukupna godišnja isporuka 224,3 milijuna, što je manje za 8% u odnosu na godinu dana ranije. Jedan od najvećih gubitnika je Apple čija je isporuka iPad tableta pala za čak 25%, te Samsung je pao 17%, dok je Lenovo rastao za 8%.

Kako bi ublažili ove brojke, analitičari su lukavo u ovu kategoriju pribrojili 2-u-1 uređaje, iako mnogi od njih imaju karakteristike prijenosnih računala, što oni u stvari i jesu. Oni su zabilježili rast od 379%. Posebno će se obradovati Microsoft jer je rast prodaje Windows tableta na godišnjoj razini čak 59%. Istovremeno Android tableti su pali za 7%, a iOS 22%.

I u 2016. godini se očekuje rast prodaje Windows tableta.

No, ne treba gledati sve tako crno, prodaja mobilnih uređaja je u snažnom porastu, kako god se uređaji zvali…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.