GoClever Bluetooth Speaker Model 1 i Model 2 zvučnici, mini recenzija

Fotografija članka: GoClever Bluetooth Speaker Model 1 i Model 2 zvučnici, mini recenzija

Na testiranje smo od GoClevera dobili dva zanimljiva bežična zvučnika – GoClever Bluetooth Speaker Model 1 i Model 2. Evo što smo sve otkrili.

Oglas

Nedavno smo testirali nekoliko Prestigio Bluetooth slušalica i zvučnika (), a ovih smo se dana družili s dva zgodna bežična zvučnika koja nam dolaze iz poljske kompanije. Radi se o modelima GoClever Bluetooth Speaker Model 1 i Model 2.

Ako redovito pratite naš portal, u posljednjih mjesec dana smo testirali zaista puno uređaja, uglavnom tableta, i smartfona, te laptopa. No, valja se malo odmaknuti od tih uređaja jer se jednostavno zasitimo i zaželimo probati nešto novo, drugačije. Javila nam se ekipa iz GoClevera i ponudila nam svoja dva nova Bluetooth zvučnika. Nismo znali što nas čeka, pa smo ih odlučili probati.

GoClever Bluetooth Speaker Model 1 i Model 2 su bežični zvučnici s vrlo sličnim imenom, no izgledaju potpuno različito. Funkcioniraju na isti način, vrlo su jednostavni za rad i imaju iznenađujući jak zvuk, vlastitu bateriju i slične sitnice.

Krenut ćemo redom, prvo ćemo se baciti na GoClever Bluetooth Speaker Model 1, a nakon toga na GoClever Bluetooth Speaker Model 2, pa ćemo vidjeti kud nas to vodi :) Eh, da, važna napomena – ovi zvučnici rade sa svim uređajima koji podržavaju Bluetooth 2.1 ili noviji, što je pohvalno.

GoClever Bluetooth Speaker Model 1 i Model 2 zvučnici test 14

GoClever Bluetooth Speaker Model 1 zvučnik

Krenuli smo po redu i prvo u ruke uzeli Model 1. Na prvi pogled, nalikuje na slušalice, ali nisu slušalice, nego zvučnik. No, ako ga poželite staviti na glavu možete jer je dizajniran tako da može stajati i na glavi. No, nikako onda nemojte pojačati zvuk do kraja, probit ćete si bubnjiće :)

GoClever Bluetooth Speaker Model 1 je dizajniran kao neka vrsta slušalica, a dolazi u kombinaciji crno-bijele boje s srebrnim elementima. Radi lakšeg transporta možete ih sklopiti, tada djeluju vrlo kompaktno, ako ih raširite, možete ih postaviti praktički na bilo koju ravnu plohu. Poseban izgled dobit će ako u njih umetnete tablet ili smartphone, što možete vidjeti i na slici. Dizajnerski jednostavno, korisnički praktično, i tu više ništa ne treba dodati.

GoClever Bluetooth Speaker Model 1 na jednom od dva rubna dijela (bočno) sebi ima tipku za paljene i gašenje, standardni izlaz za slušalice te microUSB ulaz koji služi za spajanje na računalo, ali u prvom redu za punjenje baterije koja se nalazi u zvučnicima. Proizvođač nije definirao snagu baterije, no dosta smo svirali sa zvučnicima i možemo reći da će poprilično dugo trajati. Ispod tipki se nalazi LED lampica koja kada svijetli zeleno tada se uparuje u Bluetooth vezu, a crveno znači da je baterija pri kraju, tada znate što vam je činiti. Inače uparivanje Bluetooth veze zna biti poprilična glavobolja, nama je to pošlo za rukom za nekoliko sekundi i bez ikakvih problema.

Inače, zvuk je iznenađujuće jak. Zvučnici imaju izlaznu snagu od 6W i to zvuči prilično jako. Naravno, prethodno je potrebno upariti zvučnike preko Bluetooth veze s tablet, smartfon, laptop, MP3 ili bilo kojim uređajem koji podržava Bluetooth 2.1 ili noviji. Samo uparivanje traje tek nekoliko sekundi i automatski su spremni za rad (pogledaj video niže). Snagu zvuka kontrolirate preko primjerice tableta i prilično je jak, tek se na najjačem zvuku lagano počinje izobličavati, no s obzirom na snagu za normalno slušanje sigurno ga ne trebate “odvrnuti” do kraja, dovoljno je do polovice.

Zvučnik možete spojiti i preko kabela za slušalice, koji dolazi u crnoj kutiji zajedno s USB/microUSB kabelom, te kratkim uputama.

GoClever Bluetooth Speaker Model 1 – tehničke specifikacije:
– izlazna snaga: 6W
– frekvencijski raspon: 50 HZ – 20 KHz
– s/n: >85 dB
– impedancija: 4 Ohma
– veličina: 199 x 208 x 51,5 milimetara
– povezivost: Bluetooth 2.1 (do 10 metara), line-in
– težina: 376 grama

GoClever Bluetooth Speaker Model 1 zvučnici se nalaze u prodaji po cijeni od 399 kuna (s PDV-om). Vrlo simpatični zvučnici, i po izgledu i po snazi :)

Više informacija o GoClever Bluetooth Speaker Model 1 zvučniku potražite .

 

GoClever Bluetooth Speaker Model 2 zvučnik

Kao što smo već ranije spomenuli, drugi se zvučnik gotovo potpuno razlikuje po izgledu. GoClever Bluetooth Speaker Model 2 je sive boje i izgleda zaista neobično. No, rasklapajući ga vidjeli smo kako ga možete postaviti u različitih položaja tako da može izgledati i neobično, drugačije, svemirski.

GoClever Bluetooth Speaker Model 2 se otvara prema naprijed, a “krakove” na kojima se nalaze zvučnici možete raširiti. Cijeli je sive boje. U Donjem se dijelu nalaze tipke i to redom slijeva na desno – LED indikator (ista funkcionalnost kao i Model 1), zatim tipka za paljenje i gašenje, ulaz za slušalice i microUSB ulaz.

Kabel za slušalice i USB/microUSB uključeni su i u ovom modelu koji dolazi također u crnoj ali uskoj kutiji. Na video prilogu niže ćete vidjeti kako izgleda i kako na njega možete postaviti tablet ili smartphone praktički bilo koje veličine. Ako spajate laptop, zvučnike ćete postaviti negdje sa strane.

Zvuk na GoClever Bluetooth Speaker Model 2 je također iznenađujuće dobar i možda čak bolji (iako slabiji) od Modela 1. U svakom slučaju će odlično poslužiti za dodatni audio doživljaj što god radili – igrali igre, gledali filmove ili slušali glazbu. Također radi na svim uređajima koji podržavaju Bluetooth 2.1 ili noviji.

GoClever Bluetooth Speaker Model 2 – tehničke specifikacije:
– izlazna snaga: 5W
– frekvencijski raspon: 50 HZ – 20 KHz
– impedancija: 4 Ohma
– veličina: 200 x 73 x 32 milimetara
– povezivost: Bluetooth 2.1 (do 10 metara), line-in
– težina: 260 grama

GoClever Bluetooth Speaker Model 2 zvučnici se nalaze u prodaji po cijeni od 359 kuna (s PDV-om).

Više informacija o GoClever Bluetooth Speaker Model 2 zvučniku potražite .

 

Što reći na kraju ove mini recenzije? GoClever Bluetooth Speaker Model 1 i Model 2 zvučnici su definitivno zgodni i drugačiji, mogli bi vam se svidjeti zbog vrlo solidne snage i dizajna. No, njihova najveća snaga je što su lako prenosivi, tako da u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu možete napraviti party s ekipom. Primjerice, koliko puta ste vidjeli na grupa srednjoškolaca ide ulicom i pušta si glazbu s mobilnog uređaja. A što bi tek bilo da bežično spoje ove zvučnike? Grmljavina na ulici i vjerojatno više buka zbog katastrofalno loše glazbe koje klinci slušaju, ali zvučnici će korektno odraditi svoje :)

Kako GoClever Bluetooth Speaker Model 1 i Model 2 zvučnici “grme” uživo, pogledajte u nastavku u posebnom video prilogu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.