Gmail Mobile prva Android aplikacija s više od 1 milijarde instalacija

Fotografija članka: Gmail Mobile prva Android aplikacija s više od 1 milijarde instalacija

Nakon što je Google objavio 1 milijardu Android platformi u rujnu prošle godine, bilo je pitanje vremena kada će milijardu prijeći i Gmail aplikacija. Evo, ovih dana.

Oglas

Naravno, svi dobro znate kako je i Android operativni sustav u svojim brojnim inačicama, kao i Gmail email aplikacija u vlasništvu Googlea. Ako su već došli do milijardice što se OS-a tiče, nije bilo problem doći i do istog broja Gmail aplikacija, pošto su predinstalirane u praktički svim inačicama. Nas možda jedino malo muči podatak – što će ima ta brojka? Jasno nam je da kompanije pate za “metodom velikih brojki” kojima žele nešto pokazati i dokazati, ali na to smo već “oguglali” (ne, ovaj izraz nema veze s tražiliciom!) i uopće ih više ne registriramo. Niti nam išta znače.

Gmail MobileNo, očito u toj beskonačnoj trci za velikim brojevima Google se htio pohvaliti kako je bolji od konkurencije. Ipak, prema podacima comScorea, Facebook je najpopularnija mobilna aplikacija kada govorimo o aktivnim mjesečnim korisnicima, a nije toliko često “predinstalirana” u Androidu, neke inačice odnosno neki proizvođači vam daju alternativu želite li ih instalirati ili ne. Čak su i Google Search i YouTube češće korištene aplikacije od Gmaila (obje Googleove), tako da brojka od milijarde downloada Gmaila dodatno ništa ne znači.

Evo vam praktično pitanje – koliko puta dnevno pogledate elektronsku poštu na Gmailu? A koliko puta pogledate poruke i sadržaje na Facebooku? Eto vam odgovora, dali ste ga sami…

Inače, nekoliko je aplikacija koje se nalaze u području između 500 milijuna i 1 milijarde downloada, kao što su Google Search, Google Maps, YouTube, Facebook i WhatsApp. Koja će prva nakom Gmaila doći do milijarde? Najvjerojatnije neka Googleova, no nemojte isključiti Facebook s trenutnih 609 milijuna vrlo aktivnih korisnika na mobilnim platformama.

Kao što smo rekli, milijarda instalacija nečega što vam netko servira htjeli vi to ili ne, baš nam i nije neka furka…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.