Gmail donosi nove mogućnosti

Fotografija članka: Gmail donosi nove mogućnosti

Ovog mjeseca Google nam donosi dvije promjene u Gmail, povećanje dozvoljene veličine privitaka te mogućnost gledanja videa direktno u Gmailu.

Oglas

Početkom mjeseca Google je promijenio koliko veliki privitak ili attachment, na engleskom, možete primiti u dolaznim emailovima. Prijašnja praksa je da je dopušteni limit bio 25 MB, za dolazne i odlazne e-mailove. Sada možete direktno primiti privitak do 50 MB bez da idete preko drugih servisa ili usluga, kao npr. Google Drivea. Nije neko veliko povećanje ali i male sitnice mogu obradovati čovjeka. Kao i dosada, privitke veće od dozvoljenih limita možete slati i primati putem gorenavedenog Google Drivea.

Druga novost je da će od ovoga mjeseca postupno korisnicima Gmaila biti uvedena mogućnost da pogledate video zapis pridodan nekom e-mailu. Opcija u načelu radi kao i YouTube video zapisi, tj. kada primite mail koji ima video privitak, bit će vam prikazan thumbnail zapisa a kada kliknete na nj, otvoriti će vam se player sličan onom unutar YouTubea. Inače, ova osobitost je već prisutna u Google Driveu, a video zapisi se automatski prenose u optimalnoj kvaliteti, tj. najboljoj mogućoj ovisno o kvaliteti zapisa prilikom prebacivanja na Google servere.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.