Globalno tržište tableta u Q2 2014 naraslo je 11%, prodano 49,3 milijuna

Fotografija članka: Globalno tržište tableta u Q2 2014 naraslo je 11%, prodano 49,3 milijuna

Prema informacijama koje dolaze iz analitičke kuće IDC, čini se kako je sada pravo vrijeme za tablete. Isporuka je u prošlom kvartalu rasla dvoznamenkasnim brojem.

Oglas

Čini se kako su tableti postali sve popularniji, što se posebno osjeti ove godine. Odlično se prodaju najviše radi svoje cijene, no i dalje za ozbiljno poslovanje ne mogu zamijeniti prijenosna niti stolna računala. I neće još dugo. Tableti se ipak u prvom redu koriste za zabavu, filmove, surfanje Internetom i video igre. Ipak, zanimljivo je kako te brojke i dalje vrtoglavo rastu.

U drugom ovogodišnjem kvartalu (Q2 2104) isporučeno je 49,3 milijuna tableta diljem svijeta. Ipak, treba spomenuti kako je taj broj manji za 1,5% u odnosu na Q1 2014. Jean Philippe Bouchard, istraživački direktor u IDC-u smatra kako su za ovaj pad najviše “krivi” smartfoni s velikim ekranima, a koje znamo kao “phableti”, a koji pružaju najbolje iz oba svijeta, smartfona i tableta.

Po kompanijama, Apple je i dalje vodeća kompanija u isporuci tableta. U Q2 2014 Apple je isporučio više od 13,3 milijuna tableta, a drugi je Samsung s 8,2 milijuna tableta (17,2%). Vjerovali ili ne, treći je Lenovo s 2,4 milijuna isporučenih tableta (4,9%), a slijede Asus (4,6%) i Acer s (2,0%).

Samo da vas nešto pitamo – imate li tablet? Ako ne vjerojatno ćete ga imati uskoro…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.