Globalno istraživanje – Internet stvari (IoT) će do 2020. koristiti sve tvrtke

Fotografija članka: Globalno istraživanje – Internet stvari (IoT) će do 2020. koristiti sve tvrtke

Schneider Electric, globalni stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju, predstavio je svoje najnovije istraživanje, IoT 2020 Business Report, u kojem daje prognozu o razvoju tržišta tehnologija Interneta stvari.

Oglas

Prema istraživanju, velike će tvrtke već 2020. godine obilato koristiti tehnologije Interneta stvari kao ozbiljan alat u poslovanju. Izvještaj se temelji na globalnom istraživanju percepcije razvoja tehnologija Interneta stvari (IoT), provedenom anketiranjem gotovo 3000 direktora iz dvanaest zemalja, na ekspertizi tvrtke Schneider Electric u implementaciji rješenja utemeljenih na tehnologijama Interneta stvari te na mišljenjima tvrtkinih partnera i korisnika. Predviđanja iznijeta u studiji pokazuju kako će IoT tehnologije odmah donijeti novu vrijednost – kako organizacijama u javnom, tako i onima u privatnom sektoru.

Čak 75% tvrtki optimistično je u pogledu mogućnosti koje im tehnologije Interneta stvari donose već ove godine. Među ostalim:
•    Poboljšanje odnosa s korisnicima: 63 posto organizacija planira koristiti tehnologije Interneta stvari za analizu ponašanja korisnika. Nadaju se da će na taj način brže rješavati probleme, bolje uslužiti korisnike i podići zadovoljstvo potrošača na višu razinu. Bolji odnosi s korisnicima ulaze u prvih pet potencijalnih prednosti tehnologija Interneta stvari primijenjenih u poslovanju.

•    Smanjenje troškova automatizacijom poslovanja: Automatizacija zgrada i industrijskih pogona područja su s najvećim potencijalom za uštede primjenom tehnologija Interneta stvari (kaže 63 i 62 posto ispitanih). Gotovo pola anketiranih (42 posto) izjavilo je da planiraju implementirati sustave za automatizaciju zgrada tijekom slijedeće dvije godine.

•    Prijenosne tehnologije temelj su vrijednosti Interneta stvari: Dvije od tri tvrtke (67 posto) planiraju implementirati Internet stvari primjenom aplikacija za prijenosne uređaje, još ove godine. Štoviše, jedna trećina ispitanika (32 posto) planira koristiti tehnologije Interneta stvari u aplikacijama za prijenosne uređaje za manje od šest mjeseci. Kao glavni razlog za to navode uštede i do 59 posto.

Više od 80% ispitanika smatra da će nove spoznaje i znanja do kojih će se doći obradom podataka stečenih primjenom tehnologija Interneta stvari, biti ravnomjerno i učinkovito razmjenjivane među svim zaposlenicima organizacije.

Prošli smo točku u kojoj smo se pitali kako će Internet stvari donositi vrijednost. Tvrtke već sada moraju donositi ozbiljne odluke o načinima kojima će maksimalizirati vrijednost tih tehnologija u svojim organizacijama.Naš izvještaj, IoT 2020 Business Report, zamišljen je kao smjernica za implementaciju tehnologija Interneta stvari i vodič uz čiju će pomoć tvrtke iskoristiti sve prednosti koje će se pojaviti na tom tržištu tijekom sljedećih pet godina. Izvještaj je još jedan dokaz naše predanosti stvaranju tehnologija koje će ostvariti viziju inicijative Life Is On – bilo gdje, za sve, u svakom trenutku.
– dr. Prith Banerjee, tehnološki direktor tvrtke Schneider Electric

Više pojedinosti o tvrtki Schneider Electric te o izvještajima IoT 2020 Business Report i Global IoT Survey, možete pronaći na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.