Glazba preko Napstera opet besplatna, ali uz ograničenja

Racunalo.com foto

Kako bi iTunesu bili kakva-takva konkurencija, iz Napstera, koji je 2003. godine ponovo krenuo sa servisom uz naplatu, su se dosjetili načina kako da privuku korisnike, a da opet sve bude legalno. Naime, određeni će korisnik nakon preuzimanja pjesme preko Napstera samo pet puta moći preslušati tu pjesmu, nakon čega će servis od njega tražiti da tu pjesmu kupi. Pjesme će biti u formatu “streaminga” te se neće moći kopirati ili prebaciti na drugi uređaj.
Tako će korisnici umjesto da pjesmu samo kupe preko iTunesa za 99 centi, za istu cijenu tu pjesmu prvo moći preslušati više puta na Napsteru, a zatim ju kupiti. Osim toga, Napster nudi i jednomjesečnu pretplatu od 10 dolara, čime će za malenu svotu korisnicima biti dostupan veći broj pjesama.
Iako Napster trenutno ima oko 500,000 pretplatnika, financijski ne stoji vrlo dobro. U zadnjem kvartalu izgubio je oko 16.7 milijuna dolara. Nadaju se kako će ovim potezom privući više ljudi da koriste njihov digitalni glazbeni servis.
Do 2001. godine Napster je koristilo preko 70 milijuna ljudi.
Izvor: Večernji list

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.