Glavni je adut jednostavnost – Canon PowerShot A450, A460, A550

Racunalo.com foto

Iznimno kompaktnih dimenzija i male težine, sva tri modela fotoaparata odlikuje velika kvaliteta izrade, kakva se uostalom proteže kroz cijelu obitelj uređaja PowerShot.
Pregled karakteristika:
 
PowerShot A460/A450 
• razlučivost od 5,0 megapiksela
• četverostruki optički zoom (3,2 x za model PowerShot A450)
• procesor DIGIC II, tehnologija iSAPS te izoštravanje i izračun ekspozicije (AiAF) u 5 točaka
• širok izbor različitih postavki fotografiranja
• LCD zaslon dijagonale 5 cm


PowerShot A550
• razlučivost od 7,1 megapiksel
• zoom-objektiv četverostrukog optičkog uvećanja (4x)
• procesor DIGIC II, tehnologija iSAPS te izoštravanje i izračun ekspozicije (AiAF) u 9 točaka
• novi oblik kotačića za odabir postavki fotografiranja
• mogućnost snimanja audio/videozapisa VGA razlučivosti pri 30 sličica u sekundi
• LCD zaslon dijagonale 5 cm s
gumbom za prikaz sadržaja
 
Kako se digitalno fotografiranje širi izvan okvira dosadašnjih dobnih granica korisnika, nova tri modela nastoje zadovoljiti potrebu za fotoaparatima jednostavnima za rukovanje, kojima se mogu služiti svi članovi obitelji – od djece do djedova i baka.


“Za fotografe početnike i one koji se tek susreću s digitalnom fotografijom jednostavnost upotrebe važan je čimbenik”, izjavio je Mogens Jensen, direktor Canonova odjela Consumer Imaging Europe. “Novi modeli linije PowerShot dokazuju da jeftino fotografiranje ne mora značiti i kompromis u kvaliteti.”Jednostavno rukovanje
Sva tri fotoaparata napravljena su tako da budu jednostavni za rukovanje. Sve glavne kontrole i gumbi postavljeni su ergonomski za brz i intuitivan pristup. Mogućnost odabira prikaza s pomoćnom mrežom na LCD zaslonu pomaže pri kadriranju, dok veličina zaslona dijagonale od 5 cm omogućuje pregledavanje snimaka bez povezivanja s računalom. Izvor napajanja u obliku AA baterija fotoaparatu omogućuje impresivan radni ciklus od jedanaest sati (s Canonovim baterijama NB-3AH).
Širok izbor različitih postavki fotografiranja pokriva većinu obiteljskih i društvenih situacija, omogućujući korisniku fotografiranje bez namještanja postavki aparata. Model PowerShot A550 dodatno pojednostavljuje fotografiranje omogućujući dodjelu najčešće korištenih postavki – npr. noćnih postavki ili postavki za snimanje djece – izravno na glavni kontrolni kotačić (Shooting Mode dial) fotoaparata. Izbornik My colors korisnicima omogućuje izravnu primjenu fotografskih efekata prilikom snimanja, uključujući crno-bijele i sepia efekte.
Sva tri modela fotoaparata omogućuju snimanje filmova u VGA razlučivosti (640×480 piksela) uz audiozapis duljine do 60 minuta ili veličine 1 GB (ovisno o kapacitetu i brzini memorijske kartice). Snimljeni filmovi i fotografije mogu se pregledati na TV uređaju putem izlaznog AV priključka.


Izravan ispis
Svi modeli fotoaparata uskladivi su s tehnologijom PictBridge, koja omogućuje izravan ispis slika na pisače koji podržavaju istu tehnologiju. Korisnici također mogu ispisivati fotografije za osobne dokumente i slike iz snimljenih videozapisa ako su spojeni s uređajem iz SELPHY CP linije pisača. Gumb Print/Share, koji se nalazi na svim modelima fotoaparata, omogućuje jednostavan ispis i prijenos fotografija na računala s operativnim sustavom Windows ili Macintosh.Programi
Uz modele fotoaparata PowerShot A450, PowerShot A460 i PowerShot A550 isporučuju se sljedeći Canonovi programi:
• ZoomBrowser EX 5.8 (Windows), ImageBrowser 5.8 (Macintosh): za organiziranje i uređivanje slika, videozapisa ili stvaranje i ispis digitalnih fotoalbuma.
• PhotoStitch 3.1: za montažu panoramskih slika od više različitih fotografija (Windows i Macintosh)


Dodatna oprema
Kupcima je dostupan opsežan izbor dodatne opreme: 
• snažna bljeskalica (HF-DC1)
• mekana torbica (PowerShot A460 i PowerShot A450: DCC-400
PowerShot A550: DCC-80)
• kompaktni AC strujni adapter (ACK800)
• uređaj za punjenje baterija (CBK4-300)
• Ni-MH baterije (NB4-300)


Fotoaparati podržavaju MMC/SD/SDHC memorijske kartice te dolaze sa 16MB Canon memorijskom karticom. Oba modela će biti dostupna na tržištu u veljači 2007. te će se prodavati po cijeni od €179,99 (A460) odnosno €249,99 (A550) za europsko tržište.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.