Glasine: Google želi WhatsApp za sebe – pregovori u punom zamahu

Fotografija članka: Glasine: Google želi WhatsApp za sebe – pregovori  u punom zamahu

Prema posljednjim glasinama iz poslovnog svijeta, Google je u pregovorima oko stjecanja popularnog IM WhatsApp-a. Pregovori bi trebali završiti za 4-5 tjedana s iskrcajem oko 768.000.000 € od strane Googla, WhatsApp tvrtki.

Oglas

Google  je  ozbiljno shvatio da im je potrebno nešto što odskače kao WhatsApp u utrci s jakim konkurentima kao što su: Nimbuzz , Tango , Viber koji sve više su u centru pozornosti od strane korisnika. Kupnjom WhatsApp-a Google bi mogao tući svoju konkurenciju i na jednostavan način doći do korisnika u preko 100 zemalja i 750 mobilnih mreža, a razvojem svoje platforme bi morao uložiti puno više novca. Šuška se da bi Google ovim stjecanjem mogao povući podršku za Windows Phone i iOS uređaje i nuditi ekskluzivni sadržaj samo za Android platformu.

Budući da je priča o pregovorima samo glasina i ne bi bilo prvi put da ova tvrtka, i druge velike kao što su Facebook, pokušavaju preuzeti popularne instant messaging platforme. Nama se nekako čini da stvar ipak neće ostati samo na glasinama jer poznato je da WhatsApp više nema kapitala i da bi morao za daljnji opstanak pristati na umetanje oglasa.


Izvor: Digitaltrends
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.