Gimnazija Fran Galović u Koprivnici dobila učionicu budućnosti

Fotografija članka: Gimnazija Fran Galović u Koprivnici dobila učionicu budućnosti

Za više od 700 učenika koprivničke gimnazije “Fran Galović” omogućeno je interaktivno učenje i pristup najnovijim informacijskim tehnologijama.

Oglas

Projektu Učionica budućnosti u Hrvatskoj se, nakon Osnovne škole Kamešnica u Otoku i IX. gimnazije u Zagrebu, pridružuje i Gimnazija Frana Galovića iz Koprivnice. Ta je škola od danas opremljena naprednom učionicom koja će omogućiti interaktivno učenje uz podršku najnovijih informacijskih tehnologija za njenih 700 učenika. Zajednički projekt CARNeta i tvrtke Samsung Electronics, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, time se uspješno nastavlja i postavlja temelje za školsku godinu 2014./2015., moglo se čuti tijekom predstavljanja.

Učionica budućnosti u Koprivnici opremljena je nastavničkim računalom, tablet računalima i pametnom pločom, koji će omogućiti interaktivnu razmjenu znanja svim učenicima. Nastavnicima omogućava brzo dijeljenje pratećih informacija, bilješki s predavanja te trenutan uvid u učeničko razumijevanje pojedinog predavanja. Mogu dijeliti sadržaj na interaktivnoj, pametnoj ploči, te uz svega nekoliko „klikova“ poslati na učeničke tablete. Učenici i nastavnici mogu voditi bilješke s predavanja, podcrtavati ključne informacije ili crtati, kako na tablet računalima tako i na pametnoj ploči. Nastavnici vrlo brzo mogu provjeriti razumiju li učenici predavanje, uz kratke kvizove znanja, ankete i raspravu.

Gimnazija Fran Galović u Koprivnici dobila učionicu budućnosti

Ipak, moramo dodati kako ovo nisu jedine učionice budućnosti u našim školama. Jednu takvu je početkom lipnja predstavio i naši partneri STORM Computers, Microsoft Hrvatska i HP Hrvatska, koji su ovakvu modernu učionicu predstavili u .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.