Gigabyte U2142 konvertibilni ultrabook s zakretnim ekranom HD rezolucije

Fotografija članka: Gigabyte U2142 konvertibilni ultrabook s zakretnim ekranom HD rezolucije

Došlo je vrijeme hibrida i konvertibilnih prijenosnih računala i ultrabookova. Jedan od takvih je novi Gigabyte U2142, konvertibilni ultrabook vrlo tanak i lagan, a hardverski prilično solidan.

Oglas

Ako vas zbunjuju neki izrazi, kratko ćemo ih objasniti. Pokušajte si zapamtiti ove izraze.
ultrabook – prijenosnik (prijenosno računalo) koji je po dimenzijama lakše i tanje od laptopa
konvertibilni ultrabook – maleno i tanko prijenosno računalo sa zakretnim ekranom (obično za 180 stupnjeva) koji je sve češće osjetljiv na dodir (pogotovo ako radi na Windows 8 operativnom sustavu
hibridni ultrabook – maleno i tanko prijenosno računalo kojem se može odvojiti ekran koji je obavezno osjetljiv na dodir

Vratimo se mi na naš model Gigabyte U2142, konvertibilni ultrabook. Malen je i lagan, radi na Windows 8 operativnom sustavu, a 11,6 inčni ekran osjetljiv na dodir prikazuje HD rezoluciju od 1366×768 točaka. Dizajnerski gledano, ovaj ultrabook izgleda više klasično nego moderno, ali i to je dobro. Šuška se kako Acer i Toshiba također imaju u pripremi slične hibridne odnosno konvertibilne modele koje će uskoro predstaviti tržištu.

Gigabyte U2142 je težak samo 1,39 kilograma, a po želji u njega možete ugraditi do 16GB RAM-a, te 256m SATA SSD disk do 1TB. Saznajemo kako će se već u svibnju prodavati po cijeni od 949€ za osnovni model.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.