Gigabyte BookTop T1125 Convertible Tablet Netbook

Fotografija članka: Gigabyte BookTop T1125 Convertible Tablet Netbook

Kako kažuu Gigabyteu, ovo je pravo "hibridno" računalo, jer ga možete koristi kao notebook, tablet, pa čak i kao desktop (stolno) računalo.

Model BookTop T1125 ima 11,6 inčni ekran osjetljiv na dodir (nema multi-touch) kojeg možete rotirati oko svoje osi i preklopiti ga tako da postane tablet. Posebnost ovog modela je spomenuti "docking station" u koji možete odložiti ovo računalo koje zauzima vrlo malo prostora, a opet vam je pri ruci. Naravno, pri tome ćete morati spojiti dodatnu tipkovnicu i miša, a za bolji rad preporučujemo i dodatni monitor. Isto tako, na "docking stationu" se nalazi i dodatna DVD snimalica, što je koristan dodatak.

Gigabyte BookTop T1125 radi na Intel Core i3 ili Core i5 procesoru, ima 2GB RAM memorije, Wi-Fi, 3G, zvučnika, USB 3.0, HDMI izlaz. Za grafiku se brine Nvidia GeForce 310M grafička kartica preko Nvidia Optimus Technology sustava, što znači da ima još jednu "običnu" grafičku karticu koja je aktivna kod manje zahtjevnih grafičkih poslova i kao takva štedi struju. Za operativni sustav izabran je Windows 7 Starter, a predinstaliran je i Microsoft Office 2010 Starter.

Gigabyte T1125 netbook tablet pojavit će se 20. studenog, prvo na domaćem tajvanskom tržištu a kasnije i u ostatku svijeta. A cijena? Prilično solidna 1.299$.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.