Genius Imperator MMORPG/RTS Gaming Keyboard – osjećajte se kao car u igrama [miniTEST]

Fotografija članka: Genius Imperator MMORPG/RTS Gaming Keyboard – osjećajte se kao car u igrama [miniTEST]

Ako mislite da je dovoljno bilo kakva tipkovnica, griješite. Ako to isto mislite i za gaming, griješite još i više! Zato vam predstavljamo Genius Imperator MMORPG/RTS Gaming Keyboard.

Oglas

Kako bi se to reklo – razlika je drastična. Genius Imperator MMORPG/RTS Gaming Keyboard je gamerska tipkovnica koja ne samo da je drugačija, nego ima i drugačije tipke općenito djeluje drugačije. Moramo reći kako je u prvom redu namijenjena igračima i ljubiteljima MMORTS igara, ili ako hoćete u prijevodu – strategija u realnom vremenu koje se masovno igraju preko Interneta (Massively Multiplayer Online Real Time Strategy).

Može li se ova tipkovnica koristiti u svakodnevnom životu, a ne samo za igranje? Može, naravno! No, noglasak je na gamingu, iz više razloga, koje ćemo ukratko opisati u nastavku.

Vanjski izgled

Genius Imperator MMORPG/RTS Gaming Keyboard tipkovnica dolazi u crnoj i lijepo obojenoj kutiji na kojoj se ističu osnovne prednosti koje donosi ova tipkovnica. U slijedećih nekoliko rečenica pokušat ćemo ih opisati, kao i samu tipkovnicu. U kutiji ćete pronaći i knjižicu s uputama koja nije “četvrtasta” nego je drugačije “gamerski” dizajnirana, u Geniusu su pazili i na taj detalj.

Uz knjižicu (na više jezika) ćete pronaći i CD s driverima upakiran u isto tako crni omot. Sve je u crnini, pa i boja tipkovnice (slova su bijela… i narančasta), osim svih natpisa koji ističu naziv, namjenu tipkovnice i sve ono što morate znati.

Odmah nam je u oko upao kabel koji nije obična “žica” nego se radi o kablu koji je izoliran posebnom tkaninom, a sam USB 2.0 ulaz je pozlaćen. Sve u svemu, dobit ćete osjećaj kao da ste zaista “imperator”, jer tipkovnica djeluje bogatije nego što biste očekivali.

O samim tipkama i njihovoj kvaliteti i detaljima ćemo reći nešto kasnije. Spomenimo još kako je tipkovnica prepuna oznaka koje odražavaju Geniusov Imperator gamerski logo, primjerice na USB ulazu, razmaknici i u donjem dijelu tipkovnice, a sviđa nam se što su nam napisali i web adresu gdje možemo pronaći i više podataka kako o tipkovnici tako i o drugim .

Spomenimo i da je dizajnerski Genius Imperator MMORPG/RTS Gaming Keyboard tipkovnica ponešto drugačija, s posebno kreiranim rubovima, dok je odmorište za ruke od “hrapave” plastike, što je dobro ako vam se npr. ruke znoje. Sa stražnje stane je klasika – dvije “nožice” s kojima možete podići tipkovnicu u stražnjem dijelu za ugodnije igranje, te čak osam “gumica” protiv klizanja – tri gore i pet dolje. I to je to… :)

Tipke za višesatno tipkanje (čitaj: igranje)

Što je bitno kod gaminga, a kada govorimo o tipkovnici? Važno je više stvari – kvalitetne tipke, brza reakcija, te mogućnost dodatnog programiranja tipkovnice za potrebe pojedinih igara. Već pogađate, Genius Imperator MMORPG/RTS Gaming Keyboard tipkovnica ima sve ove elemente.

Same tipke “putuju” 3,8 milimetara, odnosno toliki je njihov put kad ih stisnete, a što je nekakav optimum za igranje. Naime, kada više sati sjedite za računalom i mlatite se s protivnicima online, svaki je detalj važan. Bitno je brzo reagirati i “tipkati” brzo sve što od vas  igra zahtijeva. U tome će pomoći i vrlo brz odziv tipki od 1 milisekunde. Znate i sami, potreban je samo djelić sekunde da vas protivnik “stompa” prije nego vi njega :)

Ono što će vam se posebno svidjeti su programibilne tipke koje se nalaze s lijeve strane, a čije su oznake obojene narančastom bojom. Ima ih ukupno šest, a možete ih programirati u 18 različitih makro naredbi, odnosno komandi u igrama. Uz to, u sredini s gornje strane se nalaze i tri dodatne tipke (M1, M2, M3) koje npr. možete programirati za različite profile u različitim igrama.

Genius je dodatno “izvukao” i multimedijske tipke, tako da ćete lakše moći upravljati multimedijskim sadržajima (glazba, film,…). Na raspolaganju ih imate šest s lijeve gornje strane i jedna desno gore. Naravno, isprobali smo nekoliko igara na njoj tako što smo posebno programirali G1-G6 tipke, isprobali neke filmove i glazbu i vidjeli kako funkcioniraju multimedijske tipke, sve je radilo korektno i bez problema, ništa manje nismo niti očekivali.

I same tipke su drugačije, odnosno drugačiji je “font” s kojim su ispisane brojke, slova i specijalni znakovi. Naš testni primjerak tipkovnice nema naša slova, ali to se vrlo jednostavno može riješiti lijepljenjem naljepnica na tipkovnicu s našim slovima, ima ih i za kupiti u svim boljim dućanima. Zanimljivo je da u gaming modu možete isključiti i one “Windows” tipke koje vas izbacuju iz igre. Pohvalno :)

Sve u svemu, Genius Imperator MMORPG/RTS Gaming Keyboard tipkovnica nam djeluje prilično zanimljivo, ne sumnjamo kako će se svidjeti gamerima. Inače, kompatibilna je s Windows 8/7/Vista/XP operativnom sustavu, a za instalaciju drivera trebat će vam oko 100MB prostora na tvrdom disku. Osvojila je i neke nagrade, što možete vidjeti na službenim stranicama, link je niže.

Ukupni dojam

Da. Genius Imperator MMORPG/RTS Gaming Keyboard vam zaista može popraviti gamerski status i s njom ćete biti konkurentniji, brži, vjerojatno ćete i bolje napredovati u igrama. A to je i osnovni cilj, zar ne?

Tipkovnica ima puno korisnih “perkova”, odnosno dodataka koji vam mogu dati prednost u igranju – fine meke tipke idealne dužine, programibilne tipke, multimedijske tipke. Tipkovnica je stabilna na stolu, dobro se drži i možete i “žešće” igrati. U svakom slučaju, dajemo joj – prst gore.

Svakako preporučujemo da si uz ovu tipkovnicu priuštite i koji je idealna kombinacija s Genius Imperator MMORPG/RTS Gaming Keyboard tipkovnicom.

Nećemo zaboraviti niti cijenu. Genius Imperator MMORPG/RTS Gaming Keyboard tipkovnica je dostupna u Hrvatskoj po cijeni od 190-220 kuna. Cijena Genius GILA MMO/RTS gamerskog miša je oko 100$, nismo ga pronašli u Hrvatskoj, tako da ćete morati posegnuti za online webshopovima.

Službene stranice Genius Imperator MMORPG/RTS Gaming Keyboard tipkovnice se nalaze na ovim linkovima (gdje ćete naći i najnovije drivere):

+ Hvalimo
+ mekane tipke s drugačijim MMORTS fontom :)
+ dodatne programibilne tipke
+ dugačak kabel od 1,8m s pozlaćenim USB ulazom

– Zamjeramo
– ništa ne svijetli, nema dodatnih lampica
– tipkovnica nije bežična
– možda da je malo šarenija :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.