General Mobile GM 5 bit će prvi Android One smartfon temeljen na Androidu 7.0

Fotografija članka: General Mobile GM 5 bit će prvi Android One smartfon temeljen na Androidu 7.0

General Mobile je najavio da će njihov novi smartfon GM 5 imati predinstaliran Android 7.0 Nougat

Oglas

General Mobile je tvrtka koja je u 2015. godini predstavila svoj prvi smartfon na Android One platformi. Nakon početnog predstavljanja, u svibnju te godine pustili su u prodaju svoj prvi smartfon General Mobile 4G. Ovaj je model postao jedan od najprodavanijih smartfona u Turskoj, a samim time Turska je postala država u kojoj se najbrže širila Android One platforma. Nakon ovog početnog uspjeha, GM je počeo prodavati smartfone na 20-ak tržišta, posebno na istoku Europe pa tako i u Hrvatskoj. Čak imaju i dio svojih stranica preveden na hrvatski jezik. U veljači ove godine predstavili su svoj novi smartfon srednje klase GM5 Plus koji se prodavao po cijeni od oko 2.200kn te ostvario solidne rezultate.

Sada su najavili novi Android One smartfon GM5 koji će odmah po izlasku imati Android 7.0 Nougat. Ovaj uređaj će pogoniti Qualcommov četverojezgreni procesor koji kuca na 1.2GHz, imat će 2GB rama te 16 GB interne memorije proširive memorijskim karticama do 64GB. Zaslon uređaja biti će 5“ i rezolucije 1280x720p.

Na poleđini ovaj uređaj ima 13MP kameru, dok kamera zadužena za videopozive i selfie ima 5MP. Za kraj baterija će biti kapaciteta 2.500mAh što bi trebalo omogućiti neko prosječno korištenje smartfona. Uređaj dolazi u tri, sada već standardne, boje: Zlatnoj, Sivoj i Crnoj. Prodavat će se u 20 država, većinom u Europi ali i na tržištima u Africi i Aziji. Trenutno nemamo informacije o cijeni, ali pretpostavljamo da ona neće biti veća od 1.300 kn.

Ovaj smartfon je zanimljiv jer je prvi Android One smartfon srednje klase koji će imati predinstaliran Android 7.0. Uskoro, posebno početkom sljedeće godine vidjet ćemo hrpu uređaja srednje klase s Googleovim posljednjim Androidom.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.