Gemmeus – hrvatski izvoznik softvera kojeg koristi i američka NASA

Fotografija članka: Gemmeus – hrvatski izvoznik softvera kojeg koristi i američka NASA

Još jedna mlada hrvatska tvrtka niže uspjehe. Gemmeus razvija specijalizirane programske module za upravljanje dokumentima, a koristi ih više od 4.000 tvrtki diljem svijeta, među njima i NASA.

Oglas

Hrvatska softverska tvrtka Gemmeus na svjetsko se tržište probila s dva originalna proizvoda – GemBox.Spreadsheet i GemBox.Document. Riječ je o programskim modulima koji drugim programerima omogućuju jednostavno rukovanje dokumentima (npr. Word, Excel, PDF) u sklopu vlastitih računalnih programa. S obzirom na to da tvrtke s kojima Gemmeus surađuje u pravilu razvijaju vlastite aplikacije i softverska rješenja, korištenjem GemBox.Spreadsheeta i GemBox.Documenta uvelike olakšavaju i ubrzavaju njihov razvoj, a što u konačnici dovodi do velikih ušteda u vremenskim i financijskim resursima te brže dostupnosti konačnih proizvoda. Gemmeusu su do sada povjerenje ukazale brojne vodeće svjetske korporacije i agencije, uključujući Microsoft, British Petrol, Citigroup, J. C. Penney, Verizon, Swarovski, Ernst & Young, NASA-u, američku mornaricu te američki nacionalni laboratorij Argonne.

„Gemmeus je nastao na temelju vlastitog iskustva u razvoju računalnih aplikacija. Naime, uvidjeli smo kako prilikom izrade programa koji imaju potrebu za rukovanjem dokumentima moramo koristiti spora, kompleksna, skupa i često neadekvatna rješenja. Zbog toga smo razvili vlastita koja su učinkovita, standardizirana, dobro dokumentirana i cjenovno vrlo pristupačna te ih ponudili na svjetskom tržištu“, ističe Željko Švedić, osnivač i direktor Gemmeusa.

Švedić je svoje dugogodišnje iskustvo gradio radeći za vodeće svjetske tehnološke kompanije. Tako je uz višegodišnji rad za Microsoftovu podružnicu u Hrvatskoj imao prilike raditi i u američkoj tvrtki Infragistics u Silicijskoj dolini. Boraveći u tom tehnološki najdinamičnijem području na svijetu ubrzo je postao svjestan potreba razvojnih programera u velikim tvrtkama i korporacijama – konkretno softverskih komponenti za jednostavnije i brže upravljanje dokumentima u sklopu računalnih programa. Sljedeći korak je bio povratak u Hrvatsku i pokretanje Gemmeusa, tvrtke specijalizirane za izradu takvih rješenja.

Potvrdilo se da su ideja i pristup bili dobri te se tako danas Gemmeusovim rješenjima koristi više od četiri tisuće tvrtki diljem svijeta, na svih pet kontinenata. To je izuzetan uspjeh za malu hrvatsku tvrtku s petoricom zaposlenih koja zbog sve većeg obima posla intenzivno traži dodatne programere i vanjske suradnike, a što je u vrijeme aktualne ekonomske krize prava rijetkost. Dio zasluge treba pripisati i načinu na koji tvrtka posluje, odnosno razvija proizvode. Riječ je o tzv. Lean Startup principu koji se temelji na postupnom razvoju proizvoda i usluga za inicijalne klijente čime se izbjegava potreba za velikim početnim ulaganjima.

S obzirom na provjereno praktično iskustvo u ovakvom pristupu, Željko Švedić će danas, 9. svibnja 2014. godine u 18 sati u Impact HUB-u, Trg Nikole Šubića Zrinskog 6 u Zagrebu, održati predavanje na temu Lean Startup principa prema kojem su razvili i svoj najnoviji proizvod. Riječ je o servisu TestDome (www.testdome.com), koji omogućuje jednostavnu izradu testova za provjeru znanja i vještine korištenja Java i C# programskih jezika.

Inače, u tvrtki trenutno radi pet zaposlenika, posla imaju preko glave tako da traže kvalitetne programere. Ako mislite da ste jedan od njih, javite im se na .

Gemmeus - hrvatski izvoznik softvera kojeg koristi i NASA

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.