GDi grupa GISDATA/Systems otvorio tvrtku u Crnoj Gori

Fotografija članka: GDi grupa GISDATA/Systems otvorio tvrtku u Crnoj Gori

GDi grupa je također održala svoju prvu lokalnu korisničku konferenciju – GDi Gisdata Dan Crna Gora 2010 – okupivši više od stotinu polaznika. Uz GDi korisnike iz Crne Gore te regionalne i europske stručnjake za geoinformatiku, skup u hotelu Podgorica u Podgorici okupio je i neke od vodećih crnogorskih državnih dužnosnika, uključujući i potpredsjednika Vlade Crne Gore i ministra za informaciono društvo Vujicu Lazovića.

U sklopu programa GDi korisničke konferencije u Podgorici direktor GDi za SEE regiju, Andrej Lončarić, pružio je pregled regionalnih projekata  GDi grupe. Frank Holsmuller, marketinški menadžer za Europu tvrtke ESRI iz ureda u Rotterdamu osvrnuo se na trenutačne trendove u geoinformacijskim tehnologijama, dok su pregled lokalnih projekata u Crnoj Gori pružili Goran Stepanović, direktor crnogorskog i srpskog ureda GDi te Dino Rastoder, tehnički voditelj projekata u Crnoj Gori. Uz navedene govornike polaznici konferencije su imali prilike poslušati i niz stručnih predavanja tehnoloških eksperata iz GDi-jevih ureda u Beogradu i Zagrebu. Konferenciju je uvodnim obraćanjem otvorio Vujica Lazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore i Ministar za informaciono društvo. Lazović je pozdravio otvaranje lokalne GDi tvrtke u Podgorici i izrazio mišljenje kako će nastavak implementacija naprednih geoinformacijskih tehnologija značajno doprinijeti ukupnom razvoju informacijskog društva i elektroničke uprave Crne Gore.

Andrej Lončarić, direktor GDi za SEE regiju, istaknuo je kako otvaranjem ureda u Crnoj Gori GDi potvrđuje svoju posvećenost pružanju vrhunskih rješenja i podrške lokalnim klijentima te otvaranjem GDi Podgorica zaokružuje razvoj poslovanja grupe u sklopu bliže regije, gdje sada ima vlastite tvrtke u svim zemljama. „Otvaranjem GDi Podgorica iznova smo potvrdili našu strategiju regionalnog razvoja. Osim prvenstvenog pružanja još kvalitetnije podrške GDi klijentima u Crnoj Gori, ovime je GDi grupa i formalno i konkretno zaokružila svoju regionalnu prisutnost. Time ne samo da još bolje podržavamo GDi korisnike i koristimo kadrovske potencijale svih zemalja, već ujedno učvršćujemo pretpostavke za daljnji stabilan i održivi rast“, napomenuo je Lončarić.

Tijekom konferencije su svoja iskustva predstavila i dva značajna korisnika GDi-jevih sustava u Crnoj Gori – Uprava za nekretnine Crne Gore s projektom nacionalnog GeoPortala te Uprava za šume Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Crne Gore u sklopu FODEMO projekta za šumarstvo.

Direktor GDi-jevih tvrtki u Crnoj Gori i Srbiji, Goran Stepanović, prigodom svojeg izlaganja na konferenciji istaknuo je niz prednosti u radu koje će GDi grupi osigurati otvaranje novog ureda. „Iako se u Crnoj Gori u osnovi može uspješno poslovati strategijom rada iz jednog većeg centra, kao što je to na primjer Beograd, lokalni timovi uvijek daju bitnu dodatnu kvalitetu jer imaju još bolji uvid u potrebe vlastitih tržišta, što na kraju pozitivno djeluje na odnos nas kao pružatelja i naših klijenata kao korisnika GDi rješenja. Smatramo da Crna Gora posjeduje i kadrovski potencijal koji se može vrlo brzo uključiti u projekte GDi Grupe širom regije. Strategija GDi grupe i jest da uvijek značajno investira upravo u razvoj lokalnih ljudskih resursa“, istaknuo je Stepanović.

Otvaranjem GDi Gisdata tvrtke u Crnoj Gori GDi Grupa zaokružuje provođenje svoje strategije ostvarivanja dugoročne prisutnosti na svim lokalnim tržištima zemalja u bližoj regiji te osiguravanja lokalnog poslovnog i tehničkog savjetovanja i podrške GDi korisnicima. Time se GDi korisnicima u cijeloj regiji ujedno jamče manji konačni troškovi, brži povrat  uloženih sredstava te bolja iskoristivost implementiranih rješenja.

Predsjednik Uprave GDi Grupe Boran Lončarić, osvrćući se na kontekst regionalne prisutnosti Grupe, naglasio je: „GDi Grupa trenutačno ima devet lokalnih tvrtki u bližoj regiji, u kojima u jedanaest fizičkih ureda radi skoro 200 specijaliziranih poslovnih i tehničkih stručnjaka. Riječ je o području površine 377 tisuća kvadratnih kilometara na kojem živi 37 milijuna ljudi, na kojem ima 260 gradova s više od 25 tisuća stanovnika te u kojem ukupni bruto nacionalni proizvod iznosi 321 milijardu Eura. Time kroz naše tvrtke već samo u bližoj regiji pokrivamo geografsku površinu veću od Njemačke, s brojem stanovnika sličnom Španjolskoj ili Poljskoj, a s ukupnim bruto nacionalnim proizvodom većim od BDP-a Austrije, Švedske ili Belgije“.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.