Gboard verzija 6.2 dodaje plutajuću tipkovnicu, nove GIF prijedloge i više

Fotografija članka: Gboard verzija 6.2 dodaje plutajuću tipkovnicu, nove GIF prijedloge i više

Google Gboard tipkovnica verzija 6.2 beta upravo je puštena u pogon uvodeći neke nove i uzbudljive značajke za aplikaciju

Oglas

Počet ćemo s plutajućom tipkovnicom, ta značajka vam omogućuje da tipkovnica iskoči, a zatim joj možete promijeniti veličinu i pomicati ju po zaslonu na mjesto koje vam više odgovara. To je omogućeno aktiviranjem načina one-handed u postavkama. Dodan je novi gumb na donjem lijevom dijelu tipkovnice prilikom čijeg dodira tipkovnica iskoči.

Razočaravajuće, prostor gdje je tipkovnica izvorno postavljena na dnu zaslona ostaje sive boje – ne možete vidjeti ispod tipkovnice.

Ostali novi dodaci uključuju određenu alatnu traku za uređivanje. Pritiskom na ikonu Google „G” u gornjem lijevom kutu tipkovnice i odabirom text cursor symbol (I-kursora) “otvorit” će se neke tipke vezane isključivo za uređivanje.

Ove značajke omogućuju vam da se preciznije premještate u različite dijelove teksta (ne morate pritisnuti prstom između slova, na primjer) kako biste ih odabrali, kopirali i smanjili.

Na kraju, Google je isporučio neke kontekstualne GIF prijedloge. Na primjer, ako upišete „Što je bilo?”, a zatim pritisnite tipku Enter, Google će predložiti neke „Što se događa?” tematske GIF prijedloge kako biste ih umetnuli u razgovor. Ovo se ne odnosi na širok raspon izraza jer je teško da će ih razumjeti, a pogotovo ako koristite sleng, ali svejedno je to super ideja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.