Gartner: većina korisnika uopće ne kupuje aplikacije

Fotografija članka: Gartner: većina korisnika uopće ne kupuje aplikacije

Istraživanje koja je provela analitička kuća Gartner poražavajuće je za proizvođače aplikacija – više od 50% vlasnima pametnih telefona za dodatne aplikacije ne želi dati niti euro/dolar/kunu!

Oglas

Dvije su naplatne kategorije kod aplikacija na pametnim telefonima i tabletima gdje možete potrošiti novac – prvi način je plaćanje prilikom downloada, a drugi je plaćanje unutar aplikacije. Ovaj drugi način je najizraženiji kod video igara koje su najčešće inicijalno besplatne, no kako bi brže napredovali u igri morate nešto i platiti.

I u prvom i u drugom slučaju, više od 50% korisnika nije nikada kupilo niti jednu aplikaciju. Ipak, čini se kako je druga varijanta vjerojatnija i lakše će natjerati korisnika na kupovinu. Kod aplikacija se to najčešće radi o nekim blokiranim mogućnostima koje otključavate tek kada platite.

Grafikon ispod govori sve. Mi ćemo samo spomenuti kako je Garnetr napravio ovo istraživanje u protekla tri mjeseca na uzorku od nešto manje od 3.000 ispitanika.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.