Gartner predviđa – 2015. godine prodat će se više tableta nego PC računala!

Fotografija članka: Gartner predviđa – 2015. godine prodat će se više tableta nego PC računala!

Analitička kuća Gartner ovih je dana objavila zanimljivu analizu, ili bolje rečeno predviđanje u prodaji tableta i smartfona. Čini se kako će 2015. godina biti prekretnica!

Oglas

Priča je jednostavna – u Gartneru tvrde kako će se iduće 2015. godine prodati više tablet uređaja nego PC računala na globalnom tržištu. U brojkama, Gartnerova predviđanja govore kako će se 2015. godine isporučiti 317 milijuna PC računala, što je više nego ove 2014. godine kada se predviđa da će se isporučiti oko 308 milijuna uređaja (rast od 3%). Kako ne bi bilo nejasnoća, pod kategoriju “PC računala” spadaju stolna računala, prijenosna računala, ultrabookovi i netbookovi.

Kada govorimo o tabletima, iduće 2015. godine očekuje se kako će se isporučiti 321 milijun tableta, što je rast od čak 25,5% i odnosu na ovu godinu, kada će ih se isporučiti 256 milijuna, prognozira Gartner. Zanimljivo, ali Gartner smatra kako je kraj podrške za Windows XP operativni sustav jedan od generatora ovih promjena u korist tableta.

Gartner predviđa - 2015. godine prodat će se više tableta nego PC računala

Ako ste pomislili kako je prodaja PC računala slaba, to nije točno. Upravo ova godina donijela je rast prodaje na globalnom tržištu, potreba za računalima je i dalje izuzetno velika.

Ipak, ako vas zanima tko je rekorder u prodaju, to su onda smartfoni. Ove bi se godine trebalo prodati 1,86 milijardi, što je minimalan rast u odnosu na 2013. godinu, kada ih je prodano 1,8 milijardi.

Android tableti će zauzimati sve veći postotak svjetskog tržišta, stoji u Gartnerovom izvješću.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.