Garmin Vivosmart 3 recenzija – cool značajke u neobičnom pakiranju

Fotografija članka: Garmin Vivosmart 3 recenzija – cool značajke u neobičnom pakiranju

Pametna narukvica koja je pun pogodak za sportaše, u malom pakiranju nudi pregršt informacija o fizičkim aktivnostima.

Oglas

Zašto Vivosmart 3?

Fitbit već neko vrijeme dominira na tržištu fitness narukvica. Njihovi Charge HR, Charge 2 i Flex 2 su sjajne spravice, no što je s konkurencijom? Jedan od uređaja koje valja razmotriti je Garmin Vivosmart 3.

To je zanimljiv alat za praćenje aktivnosti koji nudi neke jedinstvene značajke koje nećete naći na drugim uređajima u istom rasponu cijena. Garmin zaslužuje najveće pohvale za inovaciju u industriji koja je dosta porasla u zadnje vrijeme. Vivosmart 3 je neobičan i pomalo nespretan, ali treba ga pohvaliti za uvođenje novih značajki u fitness narukvicu.

Za sportaše je primamljiva opcija s jedinstvenim prednostima. Novu Garmin Vivosmart 3 pametnu narukvicu možete po vrlo privlačnoj cijeni nabaviti na .

Dizajn

Kada sam prvi put izvadio Vivosmart 3 iz pakiranja, nisam imao jako velika očekivanja. U kutiji se nalaze sama pametna narukvica, kabel za punjenje i kratka uputstva. Prvi dojam nije posve pozitivan. To bi mogao biti samo moj osobni ukus, ali Vivosmart 3 je toliko lagan, mekan i gumast kao da se radi o igrački – čak i na zaslonu. Radi toga se brzo zapraši i skuplja dlake.Ono što mi se odmah svidjelo je romb struktura jedne polovice remena koja joj osim sportskog daje i malo sofisticiraniji izgled.

Zaslon je crno-bijeli i pozadinsko osvjetljenje se prelijeva preko rubova, što dodatno smanjuje estetiku. Zaslon je osjetljiv na dodir te registrira dodir, dugi pritisak i povlačenje, što je definitvno korak ispred zaslona kakve koristi Fitbit.

Korisničko sučelje

Na početku je jako zbunjujuće i neintuitivno, ali jednom kad shvatite kako radi, da odabirete funkciju klizanjem po ekranu gore-dolje, potvrđujete jednim dodirom, sve postane jasnije i smislenije. I možete pronaći i pokrenuti sve funkcije brzo i jednostavno. No neke stvari su mi ipak neobične, postoje meni s postavkama (ključ) unutar menija s postavkama (zupčanik).

Praćenje vježbanja

Kao i kod ostalih fitness trackera, vivosmartu 3 kažete da počinjete vježbati i on će pratiti šetnju, trčanje, kardio, dizanje utega ili “drugo”. Tijekom vježbanja uređaj će vaše otkucaje srca i druge relevantne podatke pratiti preciznije. Na kraju možete vidjeti kakvi ste bili pomoću Garmin Connect aplikacije i usporediti podatke s prijašnjima ili sa prijateljima. Praćenje vježbanja donosi impresivnu količinu informacija, kao što su prosječna brzina, tempo, kalorije i još mnogo toga. Osim ručnog pokretanja donosi i automatsko otkrivanje početka treninga, s funkcijom koja se zove MoveIQ.
Izvedba praćenja fitness aktivnosti je kategorija u kojoj vivosmart 3 postaje stvarno zanimljiv. Uređaj može pratiti vaše korake, brzinu otkucaja srca, potrošene kalorije, prijeđenu udaljenosti, aktivne minute i kvalitetu spavanja, baš kao i većina drugih fitness narukvica i pametnih satova. Sve ovo dobro djeluje uglavnom; Broj koraka je u skladu sa onim koji sam izmjerio Google Fitom i praćenje spavanja pogađa je prilično pouzdano.

Posebno mi je zanimljiva funkcija kod dizanja utega koja broji koliko ste napravili ponavljanja odnosno vam Vivosmart 3 broji serije. Te još jedna napredna opcija koju drugi uređaji nemaju, a to je mjerenje VO2 max odnosni najveći kapacitet tijela da transportira i koristi kisik tokom vježbe. Jedino što mi se ne sviđa da nema integracije sa GPS-om iz telefona pa da bilježi rute koje ste prešli trčeći ili hodajući.

Druga ogromna prednost Vivosmarta 3 jest vodootpornost do 50 metara. To znači da ga možete nositi i na moru i pod tušem. Čak postoji praćenje plivanja kao aktivnosti i ne morate paziti da se ne namoči. Službeno trajanje baterije je 5 dana, a ja sam dobio oko 4 dana u praksi, što je dobro.

Kao i neki drugi Garmin uređaji, Vivosmart 3 broji i koliko ste se stepenica popeli pomoću barometarskog visinomjera. Pa sportski nastrojenima daje još jedan svakodnevni cilj.

Izvedba praćenja fitness aktivnosti je kategorija u kojoj vivosmart 3 postaje stvarno zanimljiv. Uređaj može pratiti vaše korake, brzinu otkucaja srca, potrošene kalorije, pređenu udaljenosti, aktivne minute i kvalitetu spavanja, baš kao i većina drugih fitness narukvica i pametnih satova. Sve ovo dobro djeluje uglavnom; Broj koraka je u skladu sa onim koji sam izmjerio Google Fitom i praćenje spavanja pogađa je prilično pouzdano.

Integracija MyFitnessPal moćna je značajka za one koji žele izgubiti težinu. Ima opciju sinkronizacije s MyFitnessPal kao načinom praćenja ne samo koliko ste kalorija potrošili već i koliko ste ih unjeli. Iako su važni i drugi čimbenici, jedna od najpouzdanijih metoda za preoblikovanje tijela jest održavanje ‘kalorijskog deficita’. Te vam Vivosmart 3 redovito daje podsjetnike za kretanje.

Posebnosti

Osim relativno standardnih funkcija, ovaj uređaj nudi mjerenje razine stresa. To radi tako da mjeri varijabilnost otkucaja srca odnosno razliku u intervalima otkucaja tijekom disanja. Normalni broj otkucaja srca nije u potpunosti konzistentan nego se mijenja ovisno o tome udišemo li ili izdišemo. Ako vam je parasimpatički živčani sustav dominantan onda ćete imati veću varijancu i to je znak niskog stresa. Oni koji imaju dominantan simpatički živčani sustav to je znak stresa i slabijeg oporavka od treninga. Čini mi se kao zanimljiva funkcija, i vidio sam da ima veze sa time kako se osjećam.

Kad sam trčao za tramvajem razina stresa je bila jako visoka, a kad sam u popodnevnim satima nakon posla prilegao razina stresa koju očitava je postala stvarno niska. Ako mislite da vam je razina stresa jako visoka, ugrađena je funkcija Relax timer koja vam daje upute za vježbe disanja kako bi se opustili.

Aplikacija

Podatcima koje Vivosmart 3 skuplja i pohranjuje možete pristupiti pomoću aplikacije Garmin Connect. Radi se o vrlo složenoj, sveobuhvatnoj i moćnoj aplikaciji, ali navigiranje kroz more podataka je po meni previše komplicirano. Ako uzimate ovaj uređaj, pripremite se za često gubljenje među raznim izbornicima prvih nekoliko dana. Radi se o stvarno naprednoj bazi gdje imate hrpu podataka u svim ovim kategorijama koje sam naveo u odjeljku “Praćenje aktivnosti”. Stvarno je impresivno koliko raznih opcija, podataka i značajki je Garmin uspio ugurati u ovako kompaktan uređaj.

Tu možete odabrati i prilagodbe koje sve podatke želite vidjeti na samom uređaju. Isto tako imate opciju uklanjanja stranica koje vam ne trebaju, odabira kontrole glazbe sa uređaja, koje obavijesti s telefona želite vidjeti na narukvici i slično. Moguće je izabrati između nekoliko izgleda satova, ali to nije primarna funkcija Vivosmart 3. Pa ako tražite pametni sat, bolje je nastaviti tražiti.

Zaključak

Nova Garminova Vivosmart 3 mi se nakon početnog navikavanja svidjela. U prvom je redu namijenjena za sportaše i one naklonjene zdravom načinu života i tu nema konkurenta radi napredne i vrlo opsežne aplikacije za upravljanje izmjerenim podatcima. Dizajn je po meni prejednostavan, ali ukusi su različiti. Ekran također nije ništa posebno no daje sve potrebne informacije i dobro se vidi na jakom suncu.

Ako tražite jednostavnu, kvalitetnu narukvicu za praćenje rekreacije i sportskog napretka, Vivosmart 3 je definitivno pun pogodak.

Novu Garmin Vivosmart 3 pametnu narukvicu možete po vrlo privlačnoj cijeni nabaviti na .

Svidjelo mi se:
– mjerenje otkucaja srca i razine stresa
– procjena VO2 max
– precizno praćenje aktivnosti
– vodootporan
– napredne značajke za dizanje utega
– izrazito detaljan za sportaše
– cijenom prihvatljiviji od konkurencije

Nije mi se svidjelo:
– nema sinkronizacije s GPS-om na telefonu
– složeno sučelje i aplikacija
– prejednostavan dizajn
– mekani gumeni remen

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.