Garmin Varia radar i Varia pametna biciklistička svjetla za sigurniju vožnju

Fotografija članka: Garmin Varia radar i Varia pametna biciklistička svjetla za sigurniju vožnju

Varija linija pametnih uređaja za bicikliste, uključujući i Varia radar te svjetla pomoći će vam u kreiranju sigurnijeg biciklističkog okruženja.

Oglas

Varia radar upozorava biciklista na vozila koja mu prilaze s leđa do 140 m ali i na na vozila koja dolaze s prijeda dok se Varia pametna biciklistička svjetla automatski prilagođavaju promjenom uvjeta kao i brzine kretanja biciklista. Oba ova uređaja rade samostalno, neprimjetno se integrirajući u jednu cjelinu zajedno s kompatibilnim Edge® uređajem za bicikle (kompatibilan s Edge 1000; Kompatibilan s Edge Touring Plus uređajima /810/520/510/25), čime je u potpunosti omogućena prilagodba bicklističkim potrebama.

Varia biciklistički radar

Svake godine oko 726 biciklista smrtno strada na cesti, dok je njih 49.000 ozlijeđeno u sudaru motornih vozila. 40 % nesreća javlja se kad je biciklist udaren s prijeda. Kao prvi radarski sustav za bicikle, varia radar upozorava bicikliste i vozila koja se približavaju pomažući tako u kreiranju sigurnijeg biciklističkog okruženja.

Sustav uključuje Radar sa stražnjim svjetlom i Varia jedinicu za radarski prikaz. Radar sa stražnjim svijetlom prepoznaje, do 140m udaljenosti, približavaju li se vozila straga i povećava svjetlinu kako vozila prilaze. Kada je u treperećem načinu rada, također se povećava intenzitet treperenja. Varia jedinica za radarski prikaz i kompatibilno Edge biciklističko računalo prikazuju do osam vozila u dolasku što je na LED sučelju prikazano promjenom boje ili prekirvanjem zaslona s trenutnim podacima na Edge uređaju.

Kao predvodnik u stvaranju inovativne biciklističke tehnologije, izrazito nam je zadovoljstvo predstaviti vam  našu liniju biciklističkih proizvoda za više svjesnosti pružajući tako potpuni doživljaj biciklistima. Varia radar i pametna svijetla za bicikle ne samo da će upozoriti bicikliste na vozila, već će upozoriti i vozila na biciklistu. Uz Garmin liniju biciklističkih proizvoda sada možete bezbrižno pratiti svu svoju bitnu statistiku tijekom vožnje.
– Dan Bartel, Garmin potpredsjednik globalne prodaje

Varia pametna biciklistička svjetla

Na temelju GPS podataka s kompatibilnog Edge uređaja, Varia prednje svjetlo se automatski projicira dalje pri većoj brzini tijekom vožnje i bliže kako vozač smanjuje brzinu, osvjetljujući cestu biciklistu tamo gdje mu je najpotrebnije. Svjetlo je također usmjereno naprijed umjesto narasipavanje svijelost okolo, svjetleći od 100 luksa na 10 metara i ima veliki spušteni snop kako ne bi zasljepio nadolazeća vozila.

Varia stražnje svjetlo radi u trajnom i treperećem načinu rada, a povećava intenzitet svjelosti usporavanjem vožnje kako bi biciklist bio bolje uočen. Dodajući još jedna stražnja svjetla biciklistima mogu poslužiti kao pokazivači smjera kojima se može upravljati putem kompatibilnog Edge uređaja  ili Varia daljinskog upravljača.2 Varia daljinski upravljač ili Edge uređaj također kontrolira način rada, intenzitet i uključivanje/isključivanje svjetala.

Kada je uparen s Edge uređajem, Varia pametna biciklistička svjetla mogu prilagoditi svoj intenzit svjetlosti ovisno o uvjetima osvjetljenja. Uparujući ih s drugim Edge uređajima svjetla se mogu automatski uključiti i isključiti čime se štedi baterija.
Preporučena maloprodajna cijena za komplet je 2.390,00 kuna, a sve detalje potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.