GameBench, prva Android benchmark aplikacija koju ne možete prevariti

Fotografija članka: GameBench, prva Android benchmark aplikacija koju ne možete prevariti

Na Google Playu se početkom tjedna pojavila aplikacija GameBench za koju autori tvrde kako je nedodirljiva -prati ponašanje Android smartfona cijelo vrijeme.

Oglas

GameBench aplikacija se vrti u pozadini dok vi koristite Android smartfon ili tablet uređaj. Primjerice, dok igrate video igre ona će vrijedno bilježiti sve podatke koje će vam kasnije pokazati. GameBench aplikacija mogla bi biti novi trend u testiranju Android uređaja. Isprobat ćemo je detaljno i vidjeti koliko zaista vrijedi.

Ova nas informacija posebno zanima nakon skandala koji su doživjeli AnTuTu i neki drugi benchmark testovi jer je otkriveno kako ih proizvođači mogu “prevariti”, pokazati veće “lažne” brojke i tako bolje prodavati svoje uređaje. O tome smo detaljno (imate i zanimljive tabele), a najžalosnije je kako upravo najveći i najpoznatiji proizvođači najviše lažiraju podatke.

Ono što je zgodno kod GameBench aplikacije je kako ona prati rad mobilnog uređaja dok se igrate, prati situaciju s procesorom i grafikom, te potrošnjom baterije (što je vrlo važno!!!), a uređaj će dobiti “bodove” za “high frame rate” (sličica u sekundi za vrijeme video igara), dok će biti penaliziran primjerice zbog prevelike potrošnje baterije.

Prema navedenim podacima praktički je nemoguće prevariti ovaj test (primjerice – umjetno povećati brzinu kao na Benchmarkgate). Sviđa nam se ideja da se u ovom testu stavljaju u odnos performanse uređaja s potrošnjom baterije, što je u stvari onda prava vrijednost uređaja.

GameBench aplikacija je velika tek 21,69 MB, (potreban Android 4.1 ili noviji) i provjerite koliko zaista vrijedi vaš mobilni uređaj :)

GameBench, prva Android benchmark aplikacija koju ne možete prevariti

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.