Galaxy S8 vs Galaxy S8+: koji je bolji za Gear VR?

Fotografija članka: Galaxy S8 vs Galaxy S8+: koji je bolji za Gear VR?

Koji Galaxy S8 je najbolji za VR?

Oglas

Ako ste ljubitelj  VR iskustva i želite da vam vaš sljedeći mobitel ponudi najbolju moguću nadogradnju, važno je znati  da su Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus vrlo različiti telefoni što se tiče VR-a. Uređaji su slični u gotovo svemu, ali kada govorimo o Gear VR-u javljaju se dvije glavne razlike koje odabir najboljeg iskustva čine malo kompliciranim.

Evo što trebate znati.

Screen Door Effect

Nitko ne voli vidjeti rešetku u Gear VR-u kada je pozadina sva bijela, te se u većini slučajeva izbjegava taj efekt koji se svodi na gustoću piksela. Veća gustoća piksela znači veće uranjanje u VR, što je velika stvar.

Manji Galaxy S8 nudi 5,8-inčni 2960×1440 zaslon s 570 piksela po inču, što je super. Veći Galaxy S8 Plus, koji nudi 6,2-inčni zaslon s tom istom 2960×1440 rezolucijom, nudi samo 529 piksela. To je primjetno manje piksela na zaslonu, što znači da će Screen Door Effect biti izraženiji.

Vijek baterije

Veći ekrani troše više baterije, što je razlog zašto Galaxy S8 Plus nudi 3500mAh bateriju, a Galaxy S8 samo 3000mAh bateriju. U normalnoj svakodnevnoj upotrebi telefona, vaš stvarni vijek trajanja baterije bit će negdje između ova dva telefona. 

Samsung koristi AMOLED zaslone, ​​što znači da kad se na zaslonu prikazuje „crno”, ono što zapravo vidite je da su pikseli na tom dijelu zaslona potpuno isključeni. To znači da oni uopće ne koriste napajanje, što je važno u ovom kontekstu.

Galaxy S8 Plus puno je veći od Galaxya S8, ali nije mnogo širi. To znači da ta dva telefona koriste vrlo sličnu količinu prostora na zaslonu za projiciranje slike u Gear VR-u, ostavljajući ostatak zaslona isključeno. Ova dva telefona koristit će gotovo istu količinu energije kada djeluju kao zaslon Gear VR-u, što znači da će veća baterija u Galaxyu S8 Plus ponuditi više VR-a na jednom punjenju.

Koji odabrati?

Samsung Galaxy S8 je lakši, nudi gušći zaslon, a uključuje istu procesorsku snagu koju biste dobili od Galaxy S8 Plus. S druge strane, biti ćete u mogućnosti učiniti više s Galaxyem S8 Plus te ćete i dalje moći koristiti svoj telefon kao telefon, bez nužne potrebe da ga spojite na punjač.

S obzirom na brze mogućnosti punjenja u seriji Samsung Galaxy, Galaxy S8 će vam ponuditi udobniji doživljaj unutar vašeg Gear VR-a. Imat ćete odlično iskustvo i s većim Galaxyem S8 Plus, ali jasno je da će manja verzija ponuditi malo više.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.