Galaxy S7 i zaokret za 180: Adoptable storage

Fotografija članka: Galaxy S7 i zaokret za 180: Adoptable storage

Rješen najveći nedostatak Galaxy S7

Oglas

Android M je uveo jednu divnu značajku za kojom su mnogi žudili, a to je adotable storage. Vjerojatno vam je poznato da ono omogućuje prebacivanje na memorijsku karticu ne samo podatke aplikacije, već i cijelu aplikaciju.

Samsung je već na Mobile World Congressu pri predstavljanju Galaxy S7 i S7 edge modela izjavio da flagshipi ove godine neće imati tu mogućnost. Objašnjenje nije bilo baš zadovoljavajuće – nije se htjelo zbuniti korisnike koji bi možda htjeli s vremena na vrijeme izvaditi memorijsku karticu s uređaja.

Mnogi su ovu vijest prenijeli s negodovanjem pa je Samsung vrlo brzo uslišao njihove želje. Ovako brza reakcija jednog proizvođača je pohvalna i ugodno je iznenađenje. Odlaskom u Postavke pa zatim u odjeljak Spremanje, moguće je svaku instaliranu aplikaciju prebaciti na SD karticu.

Ako karticu maknete, aplikacije će postati siva te će se uz nju pojaviti oznaka da je ista dostupna samo ako vratite unutra SD karticu. Jako jednostavno i praktično rješeno; baš kao što smo očekivali. Bravo!

Ovo nam je izuzetno drago i zbog toga što Samsung Galaxy S7 modeli dolaze u varijanti sa samo 32 GB na naša tržišta. Ujedno smo vas obavijestili nedavno i da S7 modeli s dodatnim ne-nužnim aplikacijama. Ruku na srce, manje je to nego prošle godine sa S6 modelima, ali kada uzmemo sve to u obzir, moramo reći da je implementacija adoptable storagea veliki plus.

galaxy s7 i zaokret za 180_1

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.