Galaxy Note 7 briefing će se održati 23. siječnja – Samsung otkriva problem zapaljivanja?

Fotografija članka: Galaxy Note 7 briefing će se održati 23. siječnja – Samsung otkriva problem zapaljivanja?

Idući ponedjeljak mogao bi na neki način biti “Dan D” za Samsung Electronics Co Ltd koji će 21. siječnja na službenoj konferenciji objasniti svima dobro poznati problem, a koji je kompaniju donekle i financijski poljuljao.

Oglas

Svima vam je dobro poznat problem sa smartfonom i zapaljenjima/eksplozijama, a Samsung će nakon detaljnog istraživanja objasniti zašto je do toga dolazilo. Ovo je korak koji Samsung jednostavno mora napraviti, a kako bi na neki način povratio povjerenje kupaca iz jedne od najvećih tehnoloških sigurnosnih grešaka u povijesti tehnološke industrije.

Čelnici kompanije će na posebnoj konferenciji za novinare, a koja će se održati u Seulu, zajedno s nezavisnim ekspertima predstaviti rezultate istraživanja, kao i mjere koje su poduzeli kako se to više ne bi događalo. Prema posljednje dostupnim informacijama o tome će govoriti Koh Dong-jin, čelni čovjek Samsungove mobilne divizije, isti onaj koji je najavio i opoziv Galaxy Note 7 phableta s tržišta.

Ono što se trenutno u javnosti zna je kako je glavni uzrok eksplozija Note 7 problem s baterijom.

Najveći svjetski proizvođač smartfona će pokušati na konferenciji za novinare dokazati kako su njihovi smartfoni sigurni. Povrat Note 7 smartfona i ta cijela procedura koštao ih je više od 5,2 milijardi američkih dolara što će imati utjecaja na daljnje poslovanje Samsunga. Sjećate se, priča je počela u rujnu i navodno su problem brzo riješili ugradnjom drugih baterija, no problem se i dalje nastavio, tako da su se odlučili za totalni opoziv.

Ovo je i logičan korak za Samsung koji samo što nije predstavio novi Galaxy S8 smartfon, a koji će im biti ključan smartfon u ovoj 2017. godini. Mnogi nagađaju kako će Samsung ponuditi “osmicu” po nižoj cijeni, u što ne vjerujemo. Skloniji smo vjerovati kako će Galaxy S8 dobiti neke karakteristike koje neće imati konkurencija, tako da će vam ponuditi više mogućnosti i funkcionalnosti od konkurencije, vjerojatno osjetno više.

Što će se zaista dogoditi vrlo ćemo brzo saznati, no pričekajmo prvo pressicu u ponedljeljak…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.