G Data: Android smartfoni nekih kineskih proizvođača šalju se na tržište s spaywaerom

Fotografija članka: G Data: Android smartfoni nekih kineskih proizvođača šalju se na tržište s spaywaerom

Tvrtka G Data koja se bavi ICT sigurnošću je detektirala da neki smartfoni kineskih proizvođača  stižu na tržište s instaliranim spywareom integriranim u  sustav.

Oglas

U svojoj  G Data,  nije navela je li problem spywarea vezan samo za jednog proizvođača smartfona  ili više njih.  Napisali su samo da se radi o  kineskoj tvrtki koja među ostalim smartfonima proizvodi repliku Samsung Galaxy S4 modela,  dostupnog za kupnju i na internetu. Uglavnom zlonamjerni softver prikuplja podatke i šalje ih anonimnom internet poslužitelju u Kinu. Spyware omogućuje slanje poruka, čitanje mailova, pristupa popisu poziva, a da ne spominjemo bankovne račune itd.

Ovo je prvi puta da zlonamjerni softver nije aktiviran preuzimanjem i instalacijom. apk datoteka već dolazi duboko upakiran u softveru novog  uređaja. Ipak nemojte sada misliti da svi modeli kineskih proizvođača dolaze zaraženi. Ali je činjenica da neki od proizvođača zanemaruju kontrolu kvalitete softvera i to   koriste oni s lošim namjerama u pogonima gdje se proizvode smartfoni.   Samo malo pripazite ako brinete o sigurnosti svojih podataka da ne naručujete modele anonimnih proizvođača iz Kine, ma koliko oni bili atraktivni cijenom ili specifikacijama.

Mobile

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.