Fujitsu NTT DoCoMo ARROWS Tab F-05E predstavljen tablet s Dolby Digital Plus tehnologijom

Fotografija članka: Fujitsu NTT DoCoMo ARROWS Tab F-05E predstavljen tablet s Dolby Digital Plus tehnologijom

Najjači tablet model iz Fujitsu obitelji prepoznat ćete pod nazivom F-05E. Upravo je ovaj model japanski telekom div NTT DoCoMo predstavio kao svoj ARROWS Tab F-05E tablet.

Oglas

Novi Fujitsuov tablet je prepun novih tehnologija, a posebno naglašavaju Dolby Digital Plus tehnologiju za impresivan zvuk, zatim pametni senzor za čitanje otiska prstiju, moćnu NVIDIA Tegra 3 platformu s 4-jezgrenim procesorom na 1,7 GHz, te grafički procesor s čak 12-jezgrenim procesorom. Nije teško zaključiti kako će ovaj tablet posebno cijeniti gameri kojima uvijek nekako nedostaje hardverske snage. A ovdje je imaju pregršt.

Arrows Tab F-05E se može bežišno povezati s DLNA kompatibilnim Blu-Ray playerima i drugim kompatibilnim uređajima i tako bežišno prenositi sliku i zvuk. Čak bežično može snimati i TV program koji kasnije može prikazati na samom tabletu. Ovo je prvi tablet u Japanu koji podržava Dolby Digital Plus sustav – ima zvučnike samo s prednje strane, ali zvuk koji proizvode je nevjerojatno čist i jak. Ukratko, ovaj je tablet prepun novih tehnologija.

Ekran je veličine 10,1 inča i prikazuje Full HD rezoluciju od 1920×1200 točaka, što je daleko iznad današnjih standarda. Kamera od 8,1MP ima podršku za Exmore RS za mobilni CMOS senzor slike što u kombinaciji s ekranom visoke rezolucije daje sjajne rezultate.

Tu je i Fujitsu Mobile Integrated Dictionary+ (s 30 rječnika), zatim ATOK (napredni način unosa japanskih znakova/slova). Otporan je na vodu, prašinu podržava NOTTV te Bluetooth 4.0.

DoCoMo ARROWS Tab F-05E tablet se u Japanu prodaje preko NTT DOCOMO telekoma. Hoće li se pojaviti izvan Japana teško je reći. Ma koji iPad, Galaxy Tab, pogledajte ovaj tablet, daleko je moćniji :)

I na kraju dva videa – jes’ da su na japanskom ali shvatit ćete o čemu se radi, pa čak i dok vam to bude objašnjavala simpatična Japanka :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.