Fujifilm Real 3D W1 – prvi na svijetu 3D fotoaparat

Fotografija članka: Fujifilm Real 3D W1 – prvi na svijetu 3D fotoaparat

Osim toga, u uređaj je implementirana inovativna tehnologije prikaz 3D slike bez posebnih naočala.

 

Interes za 3D rješenjima nastavlja svoj rast u zadnje vrijeme. Jedan od proizvoda od kojeg ljudi puno očekuju je Fujifilm FinePix Real 3D W1 digitalni fotoaparat koji može snimati, kako u 2D i 3D.  On kombinira dvije slike u 3D sliku uz pomoć RP (Real Photo) procesora.  Snimanje video isječaka podržava rezoluciju  640 × 480 i stereo zvuk.


 

Na stražnjoj strani fotoaparata nalazi se 2,8-inčni LCD zaslon koji je sposoban za prikazivanje 2D i 3D sadržaja, tako da ćete moći pregledati slike i video snimke u 2D ili 3D načinu rada. Još jedna zanimljiva karakteristika fotoaparata, kada se ne snima u 3D modu ima sposobnost da odabere dvije 2D slike s različitim postavkama kako bi dobili najbolji rezultat, bez potrebe da snimite dvije različite slike jednu za drugom. Ovaj foto aparat kao što smo već naveli ima 12x optički zoom, dvostruki stabilizator slike i ISO osjetljivošću do 6400.

Međutim, kamera prikazuje 3D sliku s dijagonalom ekrana od 8 inča. Okvir za fotografije može pročitati i prikazati podataka s memorijske kartice i razmijeniti podatke putem high-speed infrared. Također, može foto aparat biti direktno spojen na računalo. Dimenzije foto aparata su 12.4×6.8×2.6cm.

Postoji i poseban servis namijenjen postavljanju i dijeljenju fotografije rađenih s Fujifilm FinePix Real3D W1 kamerom.
Ukoliko želite i otisnuti fotke u 3D formi (oko 7 dolara) i tu je namijenjen posebni internetski servis

A cijena? 500 dolara na više. Pridodamo li tome još i ispis fotki, nije svakako jeftina amaterska zanimacija.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.