Freecom se okitio brojnim nagradama za dizajn – iF, Universal Design Award i Red Dot

Fotografija članka: Freecom se okitio brojnim nagradama za dizajn – iF, Universal Design Award i Red Dot

Freecom, nagrađivani proizvođač vanjskih diskova i prijenosnih uređaja za pohranu podataka koji posluje u sklopu grupacije Mitsubishi Kagaku Media, obraća veliku pažnju na inovativnost u proizvodima.

Oglas

Serija dizajnerskih nagrada – kao što su iF, Universal Design Award i Red Dot – dokazuju uspjeh ove strategije.

Nagrađivani dizajn proizvoda obično karakteriziraju briljantna funkcionalnost i estetika. Najbolji dizajn tvrtkama pomaže da se povežu s kupcima i trenutno komuniciraju vrijednosti tržišne marke. Shvaćajući važnost stvaranja dijaloga s kupcima, Freecom je odlučio pojačati svoj tim za razvoj produkata nekolicinom suvremenih dizajnera proizvoda.

Njemački industrijski dizajner Arman Emami, dobitnik niza dizajnerskih nagrada, stvorio je cijelu liniju proizvoda Sq za Freecom. Njegov meta-organski dizajn, tečne linije, zaobljeni rubovi i četvrtasta forma definitivno se izdvajaju iz gomile. Upravo stoga je novi Freecomov Mobile Drive Sq nedavno nagrađen prestižnom nagradom iF GOLD, koja ga je u njegovoj kategoriji stavila na istu razinu s Appleom. Ovaj uređaj izgleda sjajno uz bilo koje prijenosno ili stolno računalo, a može se čak i spojiti na TV za snimanje i reprodukciju programa. Minimalistički dizajn proizvoda plijeni pažnju i objašnjava zašto ga je Apple odlučio uvrstiti u ponudu svojih dućana. Pored izuzetnog dizajna i tehnološke izvrsnosti, pažnju kod uređaja Mobile Drive Sq privlači i njegovo aluminijsko kućište koje ga čini otpornijim na otiske prstiju i ogrebotine. Mlađi brat ovog uređaja, Hard Drive Sq, već slijedi njegovim stopama – dobitnik je nagrade Reddot Design Award 2012.

Mobile Drive XXS savršeni je primjer inovativnog dizajnerskog pristupa, a rad je Silvain Willenz, još jednog talentiranog dizajnera proizvoda. U ovom slučaju, Freecom je tražio mali, tanki novi dizajn bez prenemaganja. Willenz je ponudio iznenađujuće rješenje – odustao je od uobičajenog kućišta od aluminija ili tvrde plastike i umjesto toga umotao tvrdi disk izravno u gumeni omotač. Ovaj koncept je bio odvažan, nekonvencionalan i istinski prvi ovakve vrste.

Izrada kućišta od gume značila je izbjegavanje upotrebe višestrukih dijelova i vijaka. Kućište se sastoji od samo jednog dijela koje istovremeno služi i kao zaštitna obloga. Smanjujući količinu upotrijebljenog materijala, Freecom i Sylvain Willenz uspjeli su proizvesti u to vrijeme najmanji tvrdi disk na tržištu.

Na kraju, Freecom je proizvodom Data Bar još jednom dokazao da ima dar za uočavanje talentiranih dizajnera. Data Bar je pametan i oku ugodan rezultat prve suradnje s dizajnerskim duetom Chantal Niels i Robbert Gerretsen. Dizajneri ovog proizvoda razvili su klizni mehanizam kojim se USB konektor uvlači i izvlači iz kućišta. Ova pametno smišljena značajka oslobađa korisnika brige o tome hoće li izgubiti poklopac konektora. Siva i srebrna boja aludiraju na visoku kvalitetu, tipičnu za Freecom.

Utjecaj na okoliš je za Freecom uvijek od vitalnog značaja kod razvoja novih proizvoda. Tijekom proizvodnog procesa, Freecom koristi reciklirane materijale kad god je to moguće i osigurava da se proizvodi pridržavaju standarda RoHS, WEEE i CE / FCC. Svi dijelovi, od tiskanih pločica, magnezijskih i aluminijskih elemenata pa čak i gumene ploče dizajnirani su korištenjem energetski efikasnih komponenata koje se mogu reciklirati na kraju životnog ciklusa. Proizvodi također slijede službene smjernice vezane uz zračenje (EMI) i elektrostatska pražnjenja (ESD).

Freecom nagrade za dizajn - iF, Universal Design Award i Red Dot 02

Dizajnerske nagrade za Freecomove proizvode:

Mobile Drive Sq
– iF Design Award 2012 GOLD
– Universal Design Award 2012
– Reddot Design Award 2012

Hard Drive Sq
– Reddot Design Award 2012

Mobile Drive XXS
– iF Product Design Award 2009
– Reddot Design Award – best of the best 2009
– Henry Van de Velde Label

Mobile Hard Drive CLS
– iF Product Design Award 2010
– Henry Van de Velde Label 2011
– Red dot design award – best of the best 2011

USB Clip
– Red dot design award – best of the best 2009, 2010
– GOOD Design Award Japan 2010
– GOOD Design Award USA 2010
– Designpreis Deutschland – Nominierung 2011
– Focus Open 2011

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.