Francuski umjetnik je zavarao institucije kompjutorski generiranom slikom za osobnu

Fotografija članka: Francuski umjetnik je zavarao institucije kompjutorski generiranom slikom za osobnu

Raphael Fabre je na svojoj web stranici i na Facebooku objavio sliku koja je rezultat računalnog modeliranja te kopiju svoje osobne koju je dao izraditi u travnju.

Oglas

Za sliku kaže da je u potpunosti umjetna i izrađena pomoću softvera za specijalne efekte koji se inače koristi u filmovima i video igricama. Te kaže kako su čak i torzo i odjeća računalno-generirani.

Ipak, sve je uspjelo bez problema, slijedio je upute za fotografiranje za osobne iskaznice i pobrinuo se da okvir, osvjetljenje i veličina odgovaraju standardima. Voilà, sad ima pravu osobnu iskaznicu sa CGI slikom.

Umjetnik je ovim projektom želio pokazati kako je nekada teško razaznati što je stvarno, a što umjetno u digitalnom dobu. Te nadodaje kako je veza koju ljudi imaju između tijela i fotografije izmijenjena jer je danas sve retuširano, modificirano i idealizirano,

Francuska Vlada još ne zna za ovaj njegov projekt, a CGI slika je prije izrade osobne bila na izložbi Agora u Parizu tokom svibnja.

Le 7 avril 2017, j’ai fait une demande de carte d’identité à la mairie du 18e. Tous les papiers demandés pour la carte é…

Posted by on 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.