Francois Bornibus novi je Lenovo predsjednikom za EMEA regiju

Fotografija članka: Francois Bornibus novi je Lenovo predsjednikom za EMEA regiju

Francois Bornibus na mjesto predsjednika Lenova za EMEA regiju (Europa, Bliski Istok i Afrika) dolazi 1. travnja 2017. godine, a podnosit će izvještaje Luci Rossiju koji će i dalje biti odgovaran za tržišta EMEA regije i Latinske Amerike.

Oglas

Na svom novom položaju, Bornibus će nastaviti s provođenjem strateške i transformacijske inicijative tvrtke Lenovo za daljnje jačanje njenog položaja širom EMEA regije i ostvarivanje ambicija njezine tri glavne poslovne grane:
•    Iskoristiti položaj tvrtke Lenovo kao vodećeg proizvođača računala na svjetskoj razini kako bi se ostvarila ambicija tvrtke postati broj jedan distributerom osobnih računala u EMEA regiji s daljnjim pokretanjem rasta i preuzimanjem udjela na tržištu tableta gdje Lenovo trenutno drži čvrsto treće mjesto na listi dobavljača u regiji EMEA.
•    Učvrstiti položaj tvrtke Lenovo kao trećeg najvećeg prodavača servera u regiji EMEA i ojačati položaj poslovne jedinice Lenovo Data Center Group kao snažnog natjecatelja na poslovnom tržištu koji korisnicima nudi potpuna end-to-end rješenja, uključujući pohranu, servere, umrežavanje te srodni softver i usluge.
•    Nastaviti podupirati Motoroline ambicije koje uključuju predstavljanje cijelog portfelja u svim cjenovnim kategorijama s naglaskom na srednje i premium segmente na tržištima diljem regije EMEA te pozicioniranje među top tri igrača u svijetu.

Osvrćući se na imenovanje Francoisa Bornibusa, Luca Rossi je rekao: “Francois je postigao iznimne poslovne rezultate u regiji EMEA te izuzetno dobro poznaje Lenovo. Zajedno smo postavili snažan temelj koji će pod Francoisovim vodstvom i iskustvom osigurati da Lenovo nastavi s ostvarivanjem naših snažnih poslovnih ambicija”.

Otkako je 2012. godine preuzeo poziciju glavnog izvršnog direktora, Francois Bornibus značajno je pridonio uspjehu tvrtke Lenovo u regiji EMEA više nego udvostručivši tržišni udio tvrtke na području osobnih računala, od 10% do rekordno visokog udjela od 21,1%, kao i učvršćivanju njenog položaja na solidnom drugom mjestu prodavača u regiji EMEA, smanjujući razmak u odnosu na broj jedan.

Također je igrao ključnu ulogu u transformaciji tvrtke nakon akvizicija Mediona, IBM System x divizije i Motorola Mobilityja, čime je iznimno prošireno poslovanje tvrtke Lenovo kako bi postala vodeća tehnološka tvrtka. Bornibus je član Lenovo Global Leadership Teama.

Prije dolaska u Lenovo također je bio na seniorskim pozicijama u drugim globalnim tvrtkama – bio je potpredsjednik i generalni direktor tvrtke Nokia za Francusku i Benelux, predsjednik Palm za EMEA regiju, potpredsjednik tvrtke HP za Istočnu Europu i Afriku i potpredsjednika tvrtke Compaq za EMEA regiju.

Francois ima diplomu inženjera elektronike koju je stekao na Ecole National Superieure d’Electronique et des Microtechniques i MBA s Instituta d’Administration des Entreprises.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.