Fox Data Diode

Fotografija članka: Fox Data Diode

Kako bi približili rješenje potencijalnim korisnicima  u hotelu Antunović održana je prezentacija zainteresiranim voditeljima IT odjela.

Prezentaciju je održao Roy Tshukati, predstavnik Fox-Ita za područje Hrvatske. Budući da je bila riječ o prvom predstavljanju rješenja na području Hrvatske, prezentacijom se željelo informirati prisutne o kompaniji Fox-IT, prezentirati način na koji Data Diode funkcionira te objasniti moguća područja upotrebe u hrvatskim poduzećima.

Fox Data Diode je 100% sigurno rješenje za prijenos podataka u stvarnom vremenu između dvije mreže s različitim razinama sigurnosti bez ugrožavanja sigurnosti primajuće mreže. Prijenos može sadržavati podatke, streaming video sadržaja ili ulazne emailove. Prednost Data Diode je što ne postoji nikakva fizička veza između dvije mreže već se  komunikacija odvija svjetlosnim impulsima isključivo u jednom smjeru i samim time je fizički nemoguće ostvariti povratnu komunikaciju. Isto tako, ne postoji nikakav instalirani software te je onemogućeno hackiranje u bilo kojem obliku.

Data Diode je primarno razvijen za upotrebu u državnim institucijama, posebno u onima gdje je potreban visok stupanj sigurnosti (vojska, policija, tajne službe…). Na komercijalnoj razini rješenje je moguće primijeniti u kompanijama koje pružaju određene infrastrukturne usluge ili koje moraju čuvati podatke o svojim korisnicima. Drugim riječima uređaj se može koristiti gdje god je potrebna maksimalna sigurnost.

Uređaj je certificiran i odobren od strane NATO (Secret), Common Criteria EAL4+, NL-NCSA (Secret) i BSI (Secret).

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.