Forum o budućnosti UHF pojasa otkrio kakva je budućnost radijskih frekvencija za televiziju

Fotografija članka: Forum o budućnosti UHF pojasa otkrio kakva je budućnost radijskih frekvencija za televiziju

Cilj skupa je bio informirati i potaknuti raspravu o budućnosti uporabe UHF frekvencijskog pojasa (470-862 MHz), “drugoj digitalnoj dividendi”, te o potrebama, perspektivama i mogućnostima razvoja televizije.

Oglas

U hotelu Antunović je održan „Forum o budućnosti UHF pojasa („druga digitalna dividenda“ i digitalna zemaljska televizija)“ u organizaciji Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM).  Skup je okupio predstavnike sudionika na tržištu elektroničkih komunikacija i medija, tijela državne uprave, gospodarstva i znanstvene zajednice s ciljem informiranja i poticanja rasprave o budućnosti uporabe UHF frekvencijskog pojasa, „drugoj digitalnoj dividendi“, te o potrebama, perspektivama i mogućnostima razvoja televizije, odnosno pokretnih komunikacija i drugih servisa u frekvencijskom području 470 – 790 MHz.

Forum je održan u dva tematska dijela. U prvom dijelu HAKOM je predstavio osnovne informacije o „drugoj digitalnoj dividendi“, a svoje mišljenje o uporabi UHF pojasa tom su prilikom dali predstavnici mrežnog operatora zemaljske digitalne televizije Odašiljači i veze d.o.o. te predstavnici operatora mreža pokretnih komunikacija okupljeni u Udrugu pokretnih komunikacije Hrvatske. U drugom dijelu održan je okrugli stol o razvoju televizije, ulozi zemaljske digitalne televizije i budućnosti UHF pojasa. Uloga moderatora okruglog stola pripala je Agenciji za elektroničke medije, a teme rasprave su bile pripremne radnje i dodjela „druge digitalne dividende“ te medijske potrebe u Republici Hrvatskoj. Također, provedena je rasprava o novim tehnologijama i trendovima, te njihovoj budućnosti u UHF pojasu.

Forum o budućnosti UHF pojasa otkrio kakva je budućnost radijskih frekvencija za televiziju

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.