Fortune: Xerox najcjenjenija računalna tvrtka

Racunalo.com foto

Fortune: Xerox najcjenjenija računalna tvrtka

časopis Fortune koji svake godine rangira tvrtke, ove je godine objavio istraživanje u kojem se korporacija Xerox nalazi na vrhu ljestvice najcjenjenijih tvrtki u kompjuterskom sektoru. Prošle godine, u ovom istraživanju, Xerox je zauzeo četvrto mjesto a ove godine je prvi na ljestvici ispred drugo pozicioniranog Apple-a i treće pozicioniranog Hewlett-Packard-a.

Ljestvica je rezultat istraživanja koje je provela konzultantska tvrtka Hay Group na uzorku od 1400 direktora i analitičara u Americi. Ispitanike su zamoli da rangiraju tvrtke po kriterijima: inovacije, investicijske vrijednosti i globalne konkurentnosti. Xerox je zauzeo prvo mjesto u svojoj kategoriji posjedujući ključne reputacijske atribute.

‘Svaka tvrtka koja uspijeva poslovati i zadrži svoje dobro ime za vrijeme najgore recesije koja nas je pogodila u zadnjih 75 godina može biti više cijenjena nego najuspješnija tvrtka za vrijeme ekonomskog buma’ – izjavio je Geoff Colvin, stariji neovisni urednik FORUNE časopisa u uvodu ovog članka.
‘Ugled Xerox-a je kao naš brand, sposobnost inovacije i naši zaposlenici rangiran kao naša najveća prednost.’ Rekla je Anne Mulcahy, direktorica Uprave Xerox-a. ‘Mi u naš ugled ulažemo i znamo da svaki zaposlenik Xerox-a pomaže predstaviti nas na tržištu. Vrlo smo ponosni na činjenicu da nas je cijela poslovna zajednica odabrala kao najcjenjeniju tvrtku u našoj grani industrije.’

Popis najcjenjenijih tvrtki će biti objavljen 16.3.2009. godine u Američkom izdanju FORTUNE časopisa a već sada je dostupan na stranici .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.