Ford unajmio 400 BlackBerryjevih zaposlenika za razvoj nove tehnologije u Focusu

Fotografija članka: Ford unajmio 400 BlackBerryjevih zaposlenika za razvoj nove tehnologije u Focusu

Napredna tehnološka rješenja u automobilima nisu novost. Tako je i američki automobilski gigant za svoj Ford Focus potražio pomoć u BlackBerryju, a kako bi ubrzao razvoj svojih tehnoloških rješenja.

Oglas

Ovdje se ne radi samo o naprednoj tehnologiji koja se sve češće viđa u automobilima, a koju poznajemo pod nazivom “infotainment”, nego se radi i o tehnološkim rješenjima koja omogućuju autonomnu vožnju automobila bez pomoći vozača. Unajmljenih 400 djelatnija BlackBerryja trebala bi ubrzati ovaj proces implementacije u novom Ford Focusu.

U Fordu itekako znaju kako je povezivost jedna od kritičnih komponenti u razvoju novih automobila, a novi softver i usluge će, kako kažu, nadići očekivanja kupaca. Svoje su partnerstvo BlackBerry i Ford najavili još prošle godine, nakon što je kanadska kompanija odlučila prestati s proizvodnjom smartfona. Softverska stručnost BlackBerryjevih zaposlenika pomoći će Fordu u bržem razvoju njihove popularne Sync tehnologije, za što je američka kompanija platila oko 1 milijardu dolara kanadskim stručnjacima.

Prvi se rezultati ove suradnje ne očekuju tako skoro, ali u obje se kompanije nadaju kako će prvi autonomni automobil biti u prodaji već 2021. godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.