Forcebook UltraPrint 3D – HGSPOT predstavio prvi hrvatski 3D printer

Fotografija članka: Forcebook UltraPrint 3D – HGSPOT predstavio prvi hrvatski 3D printer

Koliko je 3D ispis sve popularniji govori i ova najava prvog hrvatskog 3D printera. Forcebook UltraPrint 3D je uređaj široke primjene, a dolazi iz HGspota.

Oglas

Zanimljivo je da se može koristiti sa i bez računala. Kako saznajemo, u razvoj uređaja uloženo je godinu i pol dana, a sva istraživanja, razvojne faze, testiranja, dizajn i kontrola kvalitete provedeni su u Hrvatskoj, dok je hardver uređaja proizveden u suradnji s kineskim partnerima.

Forcebook UltraPrint 3D omogućava ispis gotovo svakog modela prema potrebi, a uz korištenje nekih dodatnih programa poput Google SketchUp-a, AutoCad-a i Blender-a, moguće je kreirati i vlastite 3D modele. Za sve koji će uređaj koristiti uz računalo, dolazi i poseban istoimeni program koji služi za pripremu modela koji se žele isprintati te za podešavanje načina ispisa.

Forcebook UltraPrint 3D omogućava “fizičku” realizaciju svake moguće ideje i to čini tehnologijom tzv. “aditivne manufakture”, odnosno slaganja sloja po sloj topljene plastike koja u konačnici daje gotov produkt. 3D printeri današnjice svoje mlaznice imaju u gotovo svim poznatim granama modernog društva – medicini, modi, autoindustriji, aeronautici, dentalnoj medicini, arhitekturi i mnogim drugim.

Maloprodajna cijena Forcebook UltraPrint 3D uređaja je 6.999kn (PDV uključen) te ga je moguće pronaći u svim poslovnicama HGSPOT-a – Zagrebu, Vinkovicima, Rijeci i Splitu.

Forcebook UltraPrint 3D - HGSPOT predstavio prvi hrvatski 3D printer

Forcebook UltraPrint 3D - HGSPOT predstavio prvi hrvatski 3D printer

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.