Fitbit Alta HR recenzija – zgodna i moderna pametna narukvica

Fotografija članka: Fitbit Alta HR recenzija – zgodna i moderna pametna narukvica

Alta HR novi je uređaj u Fitbitovoj liniji pametnih narukvica. Glavni novitet u odnosu na Altu je senzor otkucaja srca, a zahvaljujući kojemu sada prati kvalitetu vašeg sna i upravo zbog toga je ova narukvica zanimljiva.

Oglas

Dizajn

Što se tiče vizualnih razlika u odnosu na prošli model, Fitbit Alta HR zapravo i nema nekih razlika. Narukvica je vrlo tanka, zgodna i udobna za dugotrajno nošenje. Daleko bolje izgleda nego li Charge 2 te će se zato vjerojatno više svidjeti pripadnicama modno osvještenijeg spola.

Silikonski remenčići se jednostavno promjene pomoću kopči, a možete koristiti remenčiće sa modela Fitbit Alta. U prodaji su dostupni crni, sivi, ljubičasti i narančasti silikonski remeni te tri kožne varijante u ljubičastoj, smeđoj i indigo boji.

Mi smo našu pametnu narukvicu nabavili na .

Zaslon

Iako na kutiji piše kako se radi o touchscreenu, ovo je samo djelomično točno jer zaslon može prepoznati samo jedan dodir za paljenje i promjenu prikazanih informacija. Radi se o OLED zaslonu pa je vidljivost i na jakom suncu solidna, ali ta responzivnost na dodire i nekorištenje standardnih gesti me blago razočaralo.

Softver

Putem aplikacije možete izabrati da vam na narukvicu dolaze notifikacije iz WhatsAppa, Messengera ili SMS-a, prikaz broja pozivatelja ili podsjetnici iz kalendara.
Uparivanje je vrlo jednostavno. Stavite narukvicu na punjač, instalirate aplikaciju i prijavite se u nju pomoću besplatnog Fitbit računa te upišete kod koji se pojavi na zaslonu Alte HR. U aplikaciji se može konfigurirati koje informacije narukvica prikazuje od broja koraka, vremena aktivnosti, broja otkucaja srca i izgorenih kalorija.

Praćenje aktivnosti

Dodatkom senzora otkucaja srca, fitness značajke su daleko poboljšane u odnosu na prethodnika. No ipak, ovaj pametni uređaj ima određene nedostatke odnosno nema ugrađene brojne vježbe i multi-sport značajke kao Charge 2 te nema GPS modul za praćenje staze prilikom trčanja.
To znači da je Alta HR prvenstveno usmjerena ka osnovnim funkcijama poput brojanja koraka, udaljenosti i kalorija te naravno može služiti kao podsjetnik da predugo mirujete. Senzor otkucaja srca ovdje čini pravu razliku prvenstveno jer može preciznije odrediti utrošak kalorija. Zatim mjeri otkucaje u mirovanju što je dobar indikator sveukupnog kardiovaskularnog zdravlja. A zgodno je i kontinuirano praćenje otkucaja prilikom vježbanja za specifično vježbanje poput topljenja masnih naslaga i aerobne vježbe. Što se tiče točnosti, očitanja su unutar 3-5 otkucaja sa drugim uređajima za praćenje otkucaja srca.

Praćenje sna

Zanimljiva značajka je korištenje informacija o otkucajima srca i podataka o pokretima skupljenih putem akcelerometra. Fitbit Alta HR tako mjeri u kojoj ste fazi sna tokom noći i predviđa kada je najbolje vrijeme za buđenje. Zatim skupljene podatke možete vidjeti u obliku zgodnog grafa u Fitbit aplikaciji te svojevrstan benchmark gdje su vaši podaci uspoređeni sa prosjekom za vašu dob i spol.
Ovakav vam pristup može pomoći da poboljšate kvalitetu sna, koliko traje oporavak od vježbanja i zapravo na vlastitim rezultatima uvidjeti koliko je san važan za cjelokupno zdravlje. A vrlo je zgodna funkcija „Sleep Insights“ , radi se o kratkim korisnim savjetima za poboljšanje sna koji su usmjereni direktno za vas prema skupljenim podacima u protekloj noći.

Baterija

Baterija je područje u kojemu Alta HR oduševljava. Ovu pametnu narukvicu možete neprestano nositi više od 6 dana na jednom punjenju što sa tradicionalnim pametnim satovima nije moguće. Baterija se puni pomoću kvačice sa USB kablom, a punjenje traje nešto manje od 2 sata prema mojim zapažanjima.

Zaključak

Alta HR je zanimljiv uređaj za one koji nemaju velike zahtjeve po pitanju značajki, a traže zgodan i diskretan uređaj za na ruku koji ima odličnu bateriju. Aplikacija daje korisne informacije o vježbanju i snu te na jednom mjestu povezuje i podatke sa drugih Fitbit uređaja. Dizajn je atraktivan, eventualno što fali je IP certifikat otpornosti. Ukoliko još niste koristili fitness tracker, Alta HR bio mogla biti odličan prvi korak ka poboljšanju aktivnosti i sveukupnog zdravlja.

Mi smo našu pametnu narukvicu nabavili na , što preporučujemo i vama. Link vas vodi na sve Fitbit uređaje, pa odaberite svoj model i boju.

DOJMOVI I OCJENE

Dizajn
Ocjena 10 za Dizajn
Ekran
Ocjena 7 za Ekran
Softver
Ocjena 10 za Softver
Baterija
Ocjena 10 za Baterija
Povezivost
Ocjena 7 za Povezivost
Naš dojam
Ocjena 8 za Naš dojam

8.67

Ukupna ocjena

UKUPNI DOJAM: Zgodan dodataka svakome tko vježba i želi pratiti vlastite rezultate te ih poboljšati.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.