Firefox u novom updateu postaje brži i koristi manje memorije

Fotografija članka: Firefox u novom updateu postaje brži i koristi manje memorije

U pokušaju da budu kompetitivniji, Mozilla Firefox dobila je nadogradnju koja povećava brzinu ovog internet preglednika i smanjuje memorijske zahtjeve za pregledavanje većeg broja stranica.

Oglas

Nova verzija Firefoxa čini se fluidnija i postiže bolje rezultate u online testovima brzine preglednika od Chrome-a i Safarija čak i sa otvorenih 20 tabova (kartica).

Firefox se do sad oslanjao na samo jedan proces u operativnom sustavu da bi učitavao 2.5 megabajtne tabove odjednom dok je novim ažuriranjem taj broj povećan na 4 procesa. U usporedbi s time, Chrome kojega trenutno koristim ima otvorenih 20 tabova te koristi čak 320 procesa na 1320 threadova. U usporedbi s time Firefoxovih 4 procesa se čini stvarno minimalnim.

Ako se pitate zašto baš četiri? Razvojni programeri iz Mozille rekli su nam da veliki broj procesa donosi negativne posljedice na memoriju. Firefox je napravljen tako da nema tendenciju žrtvovati više RAM-a, a Mozillini inženjeri izračunali su da je upravo četiri optimalan broj za računala sa 8 GB RAM-a što je najčešći slučaj sa današnjim računalima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.