FingerSense tehnologija demonstrirana na iOS i Androd modelima smartphonea

Fotografija članka: FingerSense tehnologija demonstrirana na iOS i Androd modelima smartphonea

Multi touch zaslon osjetljiv na dodir je postao standardni element smartphonea i čini se da samo u tom području postoji malo prostora za poboljšanja.

Oglas

Ali ima prostora. Znanstvenici iz tvrtke Qeexo, razvili su novu tehnologiju za  zaslone osjetljive na dodir koja bi mogla  proizvesti revoluciju za multi-touch podršku. Ona dolazi pod imenom   FingerSense i   dodaje  “dodiru”  više mogućnosti.

Sadašnja upotreba zaslona osjetljivog na dodir temelji se na kontroli elektromagnetskih polja. Zatvaranje kruga odvija se primjenom prsta. Međutim, FingerSense tehnologija koristi akustični senzor za mjerenje vibracija različitih dodira na zaslonu osjetljivom na dodir. Tako određuje različite dodire koji su učinjeni prstom, noktom, zglobom prsta, kapacitivnom olovkom itd. i dodjeljuje im određenu funkciju. To otvara programerima aplikacija neograničene mogućnosti jer mogu iskoristiti različite načine dodira i postaviti mnoštvo odgovora. Tehnologija je još uvijek u testiranju ali se očekuje da bi mogla postati komercijalno dostupna krajem 2013, ako ne i prije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.