Fight Club: zapažanja naše ekipe

Fotografija članka: Fight Club: zapažanja naše ekipe

Nakon podužeg kašnjenja početka, ali i ponuđenog osvježenja koje daje krila, event je započeo predstavljanjem voditelja (moderatora) Maria Petrekovića i članova suprotstavljenih timova (Anja Pečovnik i Luka Sučić za iPhone te Marija Lugarić i Marko Rakar za BlackBerry tim).

Odmah je bilo jasno da se udruga CROWD poprilično potrudila oko organizacije osiguravši medijski eksponirane, ali i za postavljenu temu članove timova ne High Tech, već više korisnički orijentirane. U igru su ubrzo ušle i anti-stres loptice kojima su se suprotstavljene strane uspješno promašivale, a megafon je koristio za ne osobito inventivna pitanja publike. Događaj je popraćen video prijenosom uživo te uključivanjem sudionika twitterom.

Prvi Fight Club bio je izrežiran prilično dobro šaljivim video isječcima iz reklama, a moderator je svojim šarmom nadoknađivao nedostatak inventivnosti rasprave. Cijela se rasprava na kraju svela na nekoliko trivijalnih argumenata i protuargumenata kao što su nedostatak trajnosti iPhone baterije, zastarjelost koncepta mehaničke tipkovnice kod BlackBerry-ja i duge diskusije o manje više sličnim cijenama paketa (oko 100 kn) koji su nužni da bi se uređaji koristili bez ustručavanja.

Neopredijeljenih nije bilo, ili nam se samo činilo, a na žalost izostala je i najavljena mogućnost isprobavanja tehnologija i prebrojavanje konvertita. Govornici su bez sumnje bili atraktivni, ali je samo predstavnica iPhone tima tražila (bez uspjeha) argumentiranu raspravu o dobrim i lošim stranama oba uređaja.

U zaključku, može se reći da je cijeli događaj bio više na strani show businessa nego li kvalitetnog raspravljanja o modernim tehnologijama uz eminentne stručnjake, što je za neke bilo čudno s obzirom na najave, a za poneke možda i vrlo zabavno.

Slijedeći Fight Club trebao bi se pozabaviti prednostima Twittera u odnosu na Facebook i obratno što ostavljamo čitateljima na procjenu aktualnosti i zanimljivosti.

Ukoliko niste prisustvovali ovom događaju, možete pogledati što se je zbivalo i preko Max Zone T-portala:

 

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.