FIFA odabrala GoalControl4D tehnologiju za Svjetsko prvenstvo u Brazilu

Fotografija članka: FIFA odabrala GoalControl4D tehnologiju za Svjetsko prvenstvo u Brazilu

Nakon opsežnih testiranja na stadionima u Düsseldorfu i Gelsenkirchen , FIFA je izabrala GoalControl-4D inovativnu tehnologiju, istoimene njemačke tvrtke, za praćenje utakmica i tako omogućiti pravednije suđenje.

Oglas

GoalControl-4D sustav radi s 14 high-speed kamera (7 za svaku ekipu) oko travnjaka, koji se nalazi na krovu stadiona na raznim pozicijama. Kamere prate kretanje svih objekata na terenu, prepoznaju razliku između igrača, sudaca, sve ostale objekte i loptu.

Budući da sustav zna točnu veličinu lopte, stavlja je u tri prostorne dimenzije, koristeći vrijednosti na koordinatama (x, y, z) te tako može prepoznati položaj lopte s točnošću od nekoliko milimetara. Kada lopta prijeđe gol crtu, sustav šalje optički signal na narukvicu s kontrolom vibracije suca. Iako njemačka tvrtka nije otkrila pojedinosti o opremi, procjenjuje se da će sustav koštati 260.000 $ po stadionu za instalaciju, i $ 3,900 po utakmici za rad.  Kako sve radi pogledajte u video prilogu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.