FFWD.PRO i Web radionice – prva hrvatska konferencija i skup radionica za vrhunski web dizajn

Fotografija članka: FFWD.PRO i Web radionice – prva hrvatska konferencija i skup radionica za vrhunski web dizajn

Za razliku od raznih tečajeva te usputnih konferencija, ove događaje pokrenuli su, organiziraju te razvijaju vodeći hrvatski web profesionalci za svoje kolege, struku i budućnost hrvatskog web dizajna. Web dizajn i izrada vrhunskih web stranica odavno nije dječja igra. Korisnici su sve zahtjevniji, a tvrtke i brendovi žele se što bolje pozicionirati na tržištu gdje im kupci i klijenti stižu iz cijele Hrvatske, ali i cijelog svijeta.

FFWD.PRO usko je specijalizirana konferencija za web profesionalce i sve one koji to žele postati, a koja će se održati prvi dan, 14. lipnja. Na njoj ćete osim vrhunskih predavanja imati prilike upoznati kolege iz struke.

Marko Dugonjić, vodeći hrvatski ekspert u korisničkom iskustvu, pojasniti će kako se od jedne osobe, webmastera, internetska industrija razvila u specijalizirane timove specijaliziranih stručnjaka raznovrsnih znanja, vještina i ponekad vrlo neobičnih titula. Vanja Bertalan govorit će o radu u jednoj agenciji, poput jedne od najuspješnijih hrvatskih web agencija, Web.burza, čiji je direktor i u kojoj je vodio projekte poput izrade Coolinarike. Marko Prljić, kao freelance web dizajner s višegodišnjim iskustvom, otkrit će kako steći potrebnu praksu i kako uopće komunicirati s potencijalnim klijentima kao slobodnjak. Vedran Gulin, kreativni direktor zagrebačkog Proximitya i aktivni član Hrvatskog dizajnerskog društva, upozorit će nas o 5 grešaka koji naš naizgled uspješan internetski projekt mogu pretvoriti u noćnu moru. Nakon što se Goran Peuc, koji je u Nivasu radio na projektima poput web stranica Croatia osiguranja i MTV Adria, na primjeru Kolektive pokazat će kako ideje s papira prerastaju u web stranice velikih razmjera, slijedi diskusija o… web dizajnu u Hrvatskoj!

Nakon konferencije, 15. lipnja održat će se Web radionice posvećene izradi boljih web stranica. Alen Grakalić, urednik magazina CSSGlobe i web dizajner s preko internetskih 500 projekata iza sebe, na radionici će posvećenoj korištenju jQuerya pojasniti kako uz kratke rokove iskoristiti jQuery za oblikovanje interaktivnog sloja web sučelja. Marko Dugonjić, kroz vlastita iskustva u radu na projektima poput Coolinarike, Croportala i Kropa, provest će vas kroz osnove usability testiranja za web stranice i aplikacije.

Dosadašnje Web radionice posvećene web standardima, WordPressu i jQuerryu, održane 2009., okupile su web dizajnere i programe iz Hrvatske i regije, a čini se da će novi format FFWD.PRO konferencije te Web radionica ponoviti taj uspjeh:

“Zaista ste napravili prvu korisnu stvar u ovom području u Hrvata za koju znam…”
Danijela Nađ, voditeljica web dizajna, Tportal

“Bilo je odlično i tehničkim sam dijelom jako zadovoljan! Bilo mi je drago vidjeti ljude koji se profesionalno bave webom u Hrvatskoj.! Emanuel Blagonić, CEO, Extendis

Više informacija o konferenciji FFWD.PRO te Web radionicama možete naći na

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.