FBI uhitio čovjeka koji je zaustavio WannaCry napad

Fotografija članka: FBI uhitio čovjeka koji je zaustavio WannaCry napad

Istraživač zlonamjenog softvera i sigurnosni stručnjak MalwareTech uhićen je pod optužbom da je sudjelovao u Kronos napadu na banke.

Oglas

Marcus Hutchins još poznat kao MalwareTech navodno je igrao središnju ulogu u distribuiranju zlonamjernog softvera pod imenom Kronos koji je napadao bankovne sustave.

Isti taj Marcus Hutchins je prije nekoliko mjeseci zaustavio globalni napad kada je otkrio funkcionalni kill-switch u jednoj domeni, a sada ga optužuju kao odgovornoga za trojanca koji je krao podatke o bankovnim i kreditnim karticama te sigurnosnim lozinkama za iste i to još od 2014.

Hutchinsov status heroja interneta dao mu je veliku pažnju zajednice sigurnosnih eksperata koji su stali u njegovu obranu nakon što ga je FBI presreo na njegovom putu kući u London. Postavljaju se mnoga pitanja o optužbama i njegovoj ulozi u stvaranju i distribuciji Kronos bankovnog trojanca, a tek ćemo vidjeti rasplet situacije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.