Facebook uvodi fb.com za usluge e-pošte?

Fotografija članka: Facebook uvodi fb.com za usluge e-pošte?

Facebook zaposlenici trenutno koriste facebook.com e-mail adrese, a fb.com će omogućiti da se razlikuju ih od svojih 500 milijuna korisnika.

Ako Facebook uvede servis e-pošte, to je loša vijest za Yahoo i AOL , koji su veći izgubili korisnike . To je također loša vijest za Google, jer upravo mnogi to vide kao napad na Gmail.  Ali, Facebooku je vjerojatno veći cilj ojačati veze koje se vežu na njihovu osnovnu korisničku bazu.  Dodavanjem potpuno opremljenog e-mail servis na mrežu bi se ojačala Facebookova veza s korisnicima, a posebno onim mlađim korisnicima koji su još uvijek veliki dio Facebook baze korisnika, koji nisu u potpunosti usvojili e-mail, i uglavnom se koriste Facebook porukama, obavijestima i tome sl.  Dodavanje mogućnost korištenja @ Facebook adresa za sve Facebook kontakte, uključujući i slanje poruka i status ažuriranja ili druge podatke s mreže, može dobar dio dosadašnjih Gmail korisnika okrenuti prema svojoj usluzi e-pošte. Ne zaboravimo,  Facebook ima 500 milijuna aktivnih korisnika u svijetu. Vjerojatno neće svi korisnici početi koristiti njihov e-mail, ali ako mogu dobiti samo trećinu njih to je jako puno. 

U nastavku pogledajte grafikon koji prikazuje mjesečni uniques za svaki veliki servis e-pošte. Također je ucrtano kontekstualno koliko ukupno uniques Facebook dobiva.

Osvrnemo li se na rat koji traje između Google i Facebooka,  jedna od  bitaka odnosila se je na mogućnost izvoza e-mail kontakata. Sada, Facebook automatski uvozi Gmail kontakte. Facebook je iskoristio politike Googleovih otvorenih vrata. Pozadina svega ovoga je da su ti kontakti, veze i odnosi između njih u samoj srži onoga što je Facebook, i ono što oni nude korisnicima i na taj način, stvaraju mnogo vrijednosti oglašivačima .

Malo kopanjem po internetu otkriveno je da , tvrtka čija je jedina svrha olakšati on-line i Enterprise Brand zaštite, upravlja imovinom za tvrtke kao što su Nokia, UBS-a, a  prema eWeek članaku iz 2009. i Facebookom.  MarkMonitor navodi fb.com domene, kao novi (poželjno kraći) naziv Facebook domene. Više ćemo saznati za sigurno u ponedjeljak.
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.