Facebook uveo nova pravila – ograničava pretraživanje korisnika!

Fotografija članka: Facebook uveo nova pravila – ograničava pretraživanje korisnika!

Nakon brojnih afera koje su pogodile Facebook u zadnje vrijeme, Facebook je odlučio reagirati te uvodi mnoge mjere koje za svrhu imaju zaštititi korisnike od neovlaštenog korištenja njihovih podataka i dati im osjećaj veće sigurnosti. Vjerojatno najvažnija od tih mjera je ukidanje mogućnosti pretraživanja korisnika putem e-maila i broja mobitela.

Oglas

Facebook je u zadnje vrijeme u medijima samo zbog svojih afera. Najveća , a sada je Facebook otkrio da je stvarni broj korisnika kojima su ukradeni podaci 87 milijuna naprema prvim procjenama od 50 milijuna. Zatim je otkriveno da , a nakon toga je . Nakon svega ovoga, Facebook je odlučio reagirati te najavio niz mjera kojiima nastoji povratiti povjerenje korisnika i javnosti.

Najvažnija opcija koju Facebook ukida je mogućnost traženja korisnika prema njihovom e-mailu ili broju telefona. Mnogi korisnici koristili su ovu funkciju jer je bila veoma korisna za traženje ljudi koji su imali dugačka imena ili ona koja su se teško ispisivala. Facebook tvrdi da je na ovaj način omogućeno tajno prikupljanje podataka jer je svatko mogao doći do nečijeg profila samo sa e-mailom ili brojem telefona koji su lako dostupni na internetu te da time osigurava veću sigurnost korisnika.

Od ostalih važnih promjena, Facebook odsad također onemogućava aplikacijama uvid u informacije o događajima na koje korisnik ide ili je zainteresiran, a sve buduće aplikacije koje žele vidjeti informacije o eventima će morati poštovati stroga pravila i morat će biti odobrene od strane Facebooka.

Aplikacije neće moći više tako lako pristupati sadržaju neke grupe na Facebooku kao do sada, već će za to biti potrebno odobrenje i administratora grupe i samog Facebooka. Također, Facebook će trebati odobriti pristup aplikaciji podacima koje želi dobiti sa nekog Facebook Pagea. Nadalje, Facebook postrožuje pravila o tome kojim sve podacima sa profila smije pristupati aplikacija te obećaje da će brisati sve koji su stariji od 1 godine te zadržavati samo one koji su nužni za pružanje usluge.

Facebook je također najavio da će, počevši od 9. travnja, početi na vrhu News Feeda prikazivati koje sve aplikacije korisnici koriste te koje sve podatke dijele s tim aplikacijama te jesu li njihovi podaci nepropisno dijeljeni sa tvrkom . O svim promjenama koje Facebook sprema, možete detaljnije pročitati .

Što kažete, je li Facebook ovim potezima uspio povratiti povjerenje?

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.