Facebook simboli za nove korisnike

Fotografija članka: Facebook simboli za nove korisnike

 

Facebook simbole smo podijelili u dvije skupine: zajednički simboli koje prepoznaje većina korisnika i one možda manje poznate.  Idemo ih sada objasniti.

Like:    To je jedna od najprepoznatljivijih ikona unutar i izvan Facebooka. Ukoliko vam se sviđa neki ažurirani status, citat, slika, komentar  ili nešto drugo, kliknite na ovu sliku i neka to svatko zna.

 

Na vrhu vaše Facebook početne stranice,primijetiti ćete tri tamne ikone. Slika zemlje predstavlja popis obavijesti svih najnovijih ažuriranja koja se odnose na svoj Facebook aktivnosti.

 

Klikom na ovaj mali  strip mjehurić vidjet ćete padajući okvir koji prikazuje najnovije Facebook poruke koje ste primili.
  

 

 

Posljednja slika na vrhu početne stranice je "zahtjev za prijateljstvo".  Klikom na ikonu ukoliko imate i bilo kakve nove zahtjeve za prijateljstvo, oni će se prikazati u padajućem okviru.

Sljedeće ikone su poznati od strane većine Facebook korisnika.  Uglavnom, s lijeva na desno imate fotografije, videozapise, događanja i linkovi. Klikom na neki od tih ikona dodajete tu vrstu sadržaja na vaš zid.

  

 

Posljednja zajednička Facebook ikona je "urediti".  Svaki put kad vidite ovu sliku na gornjem desnom bloku teksta ili stupca, to znači da možete uređivati tom području.
 

 

 

"Zaključati" je relativno nova ikona. U osnovi vam omogućuje da prilagodite privatnosti specifičnih sadržaja na Facebook od slučaja do slučaja. Preporučamo često koristiti i ne zaobilaziti. Ažurirajte svoje postavke privatnosti. Odredite tko što može vidjeti, postaviti itd.

Next up,  mala kutija sa zelenim znakom plus često nije jasna korisnicima. To je zapravo link za stvaranje vlastite Facebook grupe.
   

 

Tražite neku cool aplikaciju koju imaju vaši prijatelji instaliranu?  Kliknite na ovu ikonu, i vidjet ćete trenutne zahtjeve aplikacija ili aplikacije vaših prijatelja.  
   

 

Da ne duljimo, to je zahtjev vaših prijatelja da se pridružite nekoj igri na Facebooku,  popis instaliranih igara, i popis svojih prijatelja koji imaju instalirane igre.
   

 

Chatbox u donjem desnom kutu vašeg zaslona je koristan način za komunikaciju s Facebook prijateljima kada ste svi skupa ili on-line. Statusna slika na lijevoj strani obično se prikazuju pored imena prijatelja. 
Ikona koja vam govori da li su vaši prijatelj prijavljeni na Facebook i aktivni i jesu li otišli bez objave ažuriranja. Zelena traka je prikazan pored prijatelj "grupe".

 

Ako vidite ovu malu ikonu pored bilo koje aplikacije, stupca ili područja Facebooka, onda to znači da možete konfigurirati postavke za tu značajku klikom na nju.

 

Ova ikona će vas odvesti na stranicu gdje možete odgovoriti na anketno pitanje i imati rezultate objavljene na vašem zidu.
   

 

Ova ikona  prikazuje stranicu svih grupa čiji ste član.
   

 

Ova animirana slika, koja se pojavljuju ili u crnoj ili plavoj boji, poput svjetla na prednjem dijelu automobila znači da Facebook obrađuje neke vaše zahtjeve.
   

                        Ikona koja omogućuje podršku stvarima kojima vjerujete upravo iz Facebooka.

Mali ljubičasti marker na karti je cool nova značajka gdje možete napraviti svoje lokacije, mjesta gdje se nalazite.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.