Facebook najpopularniji među hrvatskim direktorima

Fotografija članka: Facebook najpopularniji među hrvatskim direktorima

Facebook najpopularniji među hrvatskim direktorima

Danas je u prostorijama tvrtke Briefing d.o.o. održana prva u nizu strateških webdvanula.radionica koje pomažu vodstvima i djelatnicima hrvatskih tvrtki i organizacija pri ulasku u rastući Web 2.0 svijet. Prelazak kupaca, korisnika i birača na društvene mreže i u Hrvatskoj predstavlja novu realnost kojoj se danas moraju prilagoditi svi oni koji će sutra željeti prodavati robu i usluge ili biti izabrani u demokratskim procesima.

Svakim novim danom sve je više hrvatskih korisnika, kupaca i birača na društvenim mrežama. Samo na Facebooku u ovom je trenutku aktivno oko 850 tisuća stanovnika Hrvatske ili njih gotovo 20 posto. Nije pitanje hoće li se domaće tvrtke i organizacije morati čim prije organizirati na novom internetu već kada će to učiniti. Neki su to već učinili i mogu služiti kao primjer drugima.

Hrvatska tvrtka 2.0
Usporedo s prvim ciklusom webdvanula.radionica (pod nazivom"Upravljanje i strategija") provedeno je istraživanje među direktorima hrvatskih tvrtki o njihovom korištenju Web 2.0 alata te o njihovim daljnjim planovima. Prema rezultatima istraživanja, u 2010. godini hrvatske tvrtke i organizacije na velika će vrata ući u svijet Web 2.0 medija kao što su društvene mreže, blogovi te forumi. Naime čak 95 posto ispitanika ustvrdilo je kako će organizacije u kojima rade u slijedećih godinu dana povećati aktivnosti u Web 2.0 kanalima.

Unatoč općenitoj naklonjenosti novim medijima, ostalo je još puno posla prije samoga ulaska u Web 2.0 jer najveći dio tvrtki nije osmislio Web 2.0 strategiju i politiku. Dvije trećine hrvatskih tvrtki, njih 66 posto, nema Web 2.0 strategiju, drugim riječima te tvrtke još ne znaju kada će i kako početi koristiti društvene mreže, blogove i druge nove medije te koji će im biti ciljeve te djelatnosti. Slično je i s internim Web 2.0 pravilnikom (politikom) kojega nema 60 posto tvrtki, no preostalih 40 posto tvrtki ipak je napisalo svoj policy koji propisuju što njihovi djelatnici smiju, a što ne smiju raditi u društvenim mrežama.

Najpopularnija društvena mreža među direktorima hrvatskih tvrtki jest Facebook kojega koristi njih 65 posto. Drugi na ljestvici popularnosti je LinkedIN (35 posto), a treći je Twitter (24 posto). Među predloženim društvenim mrežama najlošije je prošao Flickr kojega ne koristi 65 posto djelatnika u hrvatskim tvrtkama.

Upravljanje, strategija i praksa
Serija webdvanula.radionica nastavit će djelovati u dva pravca. Osim upravo predstavljenog ciklusa pod nazivom "Upravljanje i strategija", namijenjenog donositeljima odluka, uskoro će biti pokrenut ciklus "U praksi" namijenjen savjetnicima, asistentima, administratorima, studentima i svima koji žele učinkovito voditi društvene kanale. Brifieng će od siječnja 2010. nastaviti s organizacijom webdvanula.radionica.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.